Οι Anonymous απειλούν ότι θα χακάρουν το Μουντιάλ

Η άμμος στην κλεψύδρα της έναρξης του Μουντιάλ στη Βραζιλία έχει αρχίσει να τελειώνει, αυτό που δεν φαίνεται να παίρνει τέλος είναι η αγωνία των διοργανωτών για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που απειλούν να σαμποτάρουν το τουρνουά. Μετά μάλιστα το γενικότερο κύμα απεργιών που έχει ξεσπάσει στη χώρα (σ.σ. οι εργαζόμενοι αρκετών κλάδων υποστηρίζουν ότι αυτοί πένονται και η κυβέρνηση δαπανά τεράστια κονδύλια για τις μουντιαλικές εκδηλώσεις), ήρθε να προστεθεί η απειλητική προειδοποίηση των χάκερς Anonymous ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά μέλη τη ομάδας θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν βάσεις δεδομένων και να «ρίξουν» ιστοσελίδες.

Χαρακτηριστικό έιναι το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο κατάφερε να έρθει σε επαφή με διάφορα μέλη των Anonymous μεταξύ των οποίων ένα μέλος που φέρει το ψευδώνυμο Εντουάρντα Ντιοράττο. «Ήδη κάνουμε σχέδια. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνουν πολλά για να μας σταματήσουν», δήλωσε ο Ντιοράτο, ενώ ένας άλλος χάκερ με το ψευδώνυμο Τσε Κομοντόρ αποκάλυψε ότι «οι επιθέσεις θα επικεντρωθούν σε επίσημες ιστοσελίδες και σε ιστοσελίδες εταιρειών που σπονσοράρουν το Κύπελλο».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κομοντόρ, μία από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα είχε στόχο τον server του υπoυργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας και κατά την προσπάθεια αυτή διέρρευσαν δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα. Για την ίδια επίθεση ο «κυβερνοκλέφτης» ονόματι Άνον Μάνιφεστ περιέγραψε στο Reuters ότι χρησιμοποίησε έναν ιό τύπου Trojan για να εισέλθει στις βάσεις δεδομένων του βραζιλιάνικου ΥΠΕ.ΕΞ. και να κλέψει τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διπλωματών, «απελευθερώνοντας» συνολικά 333 έγγραφα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα