“Οποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το κάνει με παρρησία”

Για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Ν.Δ. μετά τη βαριά εκλογική ήττα και τις πιέσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαρά να παραιτηθεί από  πρόεδρος του κόμματος μίλησε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε με νόημα πως «η Ν.Δ. ιστορικά ποτέ δεν βάδισε για την επάνοδό της στην εξουσία στο επιχείρημα να μην πετύχει η κυβέρνηση και να καταστραφεί η χώρα». Αναφερόμενος στη διαχείριση του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος από τη Ν.Δ. είπε ότι «όσο πιο γρήγορα αποδεχθείς τα πραγματικά γεγονότα, τόσο γρηγορότερα βρίσκεις το βηματισμό σου».

Ζήτησε τη σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για να απαντηθούν τα ερωτήματα ποιος φταίει και τι έφταιξε για την ήττα αλλά και έκτακτου συνεδρίου. Σημείωσε  χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσουν τα «σούξου μούξου κι όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το κάνει με παρρησία».

Ο βουλευτής της Ν,Δ, χαρακτήρισε ακόμα κινήσεις τακτικής και όχι στρατηγικής τις συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Παραδέχθηκε πως το θυμικό του ικανοποιήθηκε από την εικόνα αντιπαράθεσης του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ωστόσο πως «το πληρώνεις στην πολιτική όταν λειτουργείς με το θυμικό».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα