Ουαλία: Παράνομο το χαστούκι των γονιών στα παιδιά τους;

Το περασμένο έτος, η Σκωτία έβγαλε εκτός νόμου το χαστούκι των γονιών προς τα παιδιά τους και απ’ ότι φαίνεται πρόκειται να ακολουθήσει και η γειτονική Ουαλία. Όπως αναφέρει το BBC, θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ήδη έχει διχάσει.

Κάποιοι υπουργοί υποστηρίζουν ότι, το χαστούκι δεν είναι αποδεκτό ως τιμωρία ενώ η οργάνωση NSPCC, η οποία μάχεται για την προστασία του παιδιού από την κακοποίηση, κάνει λόγο για «ανέβασμα» επιπέδου της Ουαλίας και ότι θα μπορεί να ευθυγραμμιστεί με άλλες χώρες, που ακολουθούν την ίδια κοινωνική πολιτική.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτή την απόφαση ενώ υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα κατηγοριοποιούσε κάποιους γονείς ως «εγκληματίες».

Η υπουργός παιδείας Huw Irranca-Davies, δήλωσε «Ως γονέας τριών αγοριών η ίδια, γνωρίζω ότι το να είσαι γονιός μπορεί κάποιες φορές να είναι μία πολύ ιδιαίτερη και προκλητική εμπειρία. Η γνώση του τι χρειάζονται τα παιδιά για να μεγαλώσουν και να ευδοκιμήσουν έχει αυξηθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα γνωρίζουμε ότι η σωματική τιμωρία μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις και δη μακροχρόνια στη ζωή και τις αλλαγές ενός παιδιού, όπως επίσης ξέρουμε ότι πρόκειται για αναποτελεσματική τιμωρία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα