Ο Αλαφούζος ζήτησε… έσοδα από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Παναθηναϊκός εξαρτάται απόλυτα από τα έσοδα της ομάδας. Εισιτήρια, διαρκείας, σπόνσορες, εμπορικό τμήμα, τηλεοπτικά… Οποιαδήποτε πηγή από την οποία μπορεί να εισρεύσει χρήμα, η διοίκηση του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι πρέπει να αξιοποιηθεί. Ωστόσο, το μεγάλο έσοδο, μετά τα τηλεοπτικά, είναι οι πωλήσεις παικτών. Πάνω σε αυτή τη βάση θα κινηθεί το πλάνο του νέου τεχνικού διευθυντή των «πράσινων», Ζιλμπέρτο Σίλβα.

 

Στη συνομιλία που είχαν με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» επεσήμανε στον Βραζιλιάνο την ανάγκη να αυξηθούν τα έσοδα από πωλήσεις παικτών. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται η οργάνωση σε δύο επίπεδα. Στο τμήμα σκάουτινγκ και στις ακαδημίες.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά ενθουσιάστηκε με το πλάνο και το σκεπτικό του Αλαφούζου, ακριβώς γιατί στο μυαλό του είχε στόχο να εφαρμόσει ένα σχέδιο οργάνωσης πάνω σε αυτές τις βάσεις, όπως εξάλλου κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» έθεσε ψηλά τον πήχη, κάνοντας λόγο για μόνιμη συμμετοχή της ομάδας στο Champions League, προκειμένου να αποδώσει το πλάνο που έχει ετοιμάσει. Μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Ζιλμπέρτο είχε συνάντηση με τον Αντρέα Στραματσιόνι, σχετικά με τον σχεδιασμό. Ο Ιταλός τεχνικός ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο για τις επαφές που έχει κάνει, αλλά και τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του.

Ο Ζιλμπέρτο θα περάσει από το «μικροσκόπιο» την ομάδα στα παιχνίδια που απομένουν για τα play off, ώστε να διαμορφώσει πλήρη άποψη και να συζητήσει πάνω σε άλλη βάση με τον τεχνικό του «τριφυλλιού». Βασική προϋπόθεση για να βγει το πλάνο, είναι η ομάδα να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και να συμμετάσχει στα προκριματικά για τους ομίλους του Champions League. Αυτό ακριβώς επεσήμανε στον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε και πολλά για να.… πειστεί, καθώς και ο ίδιος επιθυμεί να διακριθεί μέσω της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Στραματσιόνι και Ζιλμπέρτο συζήτησαν για τα προβλήματα και τα κενά που έχει η ομάδα, τα οποία την εμποδίζουν να αποδώσει το δημιουργικό ποδόσφαιρο που επιθυμούν η διοίκηση και οι οπαδοί. Ο Ζιλμπέρτο, ωστόσο, γνωρίζει πως όλα εξαρτώνται από τα έσοδα, για τα οποία ο ίδιος θα κάνει κινήσεις, αλλά απαιτείται και η αγωνιστική επιτυχία της ομάδας, ώστε να εισρεύσουν στο ταμείο περισσότερα χρήματα.

 

Ρομπέρτο Λάγκο για αντικαταστάτης του Πράνιτς

 

Μεταγραφικά, οι «πράσινοι» έχουν επικεντρωθεί στην ενίσχυση της αριστερής πλευράς της άμυνας και στην επίθεση, καθώς ο Μάρκους Μπεργκ είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση που απασχολεί σοβαρά το «τριφύλλι» για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι ο μπακ της Χετάφε, Ρομπέρτο Λάγκο Σότο, ο οποίος προορίζεται  να καλύψει το κενό που θα αφήσει ο Ντάνιελ Πράνιτς, καθώς ο Κροάτης αποχωρεί το καλοκαίρι από τον σύλλογο της Αθήνας.

Ο Λάγκο είναι 30 χρονών και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2017. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος, το καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα, η οποία υποβιβάστηκε στη Σεκούντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και κρίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος ώστε να οδηγήσουν σε συνεργασία οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον Λάγκο.  Ο παίκτης έχει συνολικά 248 συμμετοχές στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος πήρε μέρος σε 17 ματς και έβγαλε δύο ασίστ.

 

Ο… άπιαστος Ιμπάρμπο για τη «γραμμή κρούσης»

 

Για τη «γραμμή κρούσης», το όνομα που κυκλοφόρησε είναι εκείνο του 25χρονου Κολομβιανού επιθετικού της Κάλιαρι, Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο ξένος επιθετικός ανήκει στον σύλλογο της Ιταλίας, ωστόσο τους τελευταίους έξι μήνες αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Νασιονάλ ως δανεικός. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την κρούση από τους «πράσινους» μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό στην Κολομβία:

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται. Η Κάλιαρι θέλει να με παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλές προτάσεις, όπως από τον Παναθηναϊκό και τη Βαλένθια».

Ο δανεισμός του στην Ατλέτικο Νασιονάλ λήγει και η Κάλιαρι, στην οποία έχει συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια, αναζητεί ομάδα να τον πουλήσει.

Ο Ιμπάρμπο είναι διεθνής με την Εθνική Κολομβίας μετρώντας 15 συμμετοχές με ένα γκολ. Η ποδοσφαιρική του αξία είναι αρκετά υψηλή για το βαλάντιο του «τριφυλλιού», καθώς ανέρχεται στο ποσό των 8 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, η απόκτησή του σε ρεαλιστική βάση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μορφή του δανεισμού, γεγονός που δυσκολεύει εξαιρετικά την υπόθεσή του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα