Ο Βελλίδης, ο Διούδης και ο Ανέστης!

H εβδομάδα έκλεισε με τους τερματοφύλακες να πρωταγωνιστούν. Ο μεν του ΠΑΟΚ, ο νεαρός Νίκος Μελίσσας ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, αλλά οι υπόλοιποι τρεις ήταν οι θετικοί, ο καθένας για διαφορετικό λόγο.

Ξεκινάμε με το Μάρκο Βελλίδη που στα 29 του βιώνει την απόλυτη δικαίωση. Έπρεπε κάτι δραματικό να συμβεί, βέβαια, για να πάρει αυτή τη μεγάλη μετεγγραφή, ενώ τόσα χρόνια όλοι απορούσαν γιατί δεν παίρνει μία ευκαιρία! Τελικά τραυματίστηκε ο Γλύκος, είναι υπ’ ατμόν ο Όλσεν και ο Μελίσσας δεν έδειξε ετοιμότητα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να προσφύγει εσπευσμένα σε μετεγγραφή τερματοφύλακα. Ο Μάρκος Βελλίδης είναι πολύ κοντά στο να αντιμετωπίσει δύο συνεχόμενες Κυριακές την ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος με διαφορετική ομάδα.

Συνεχίζουμε με τον Σωκράτη Διούδη που στα 22 του πρόσθεσε μία ακόμη θαυμάσια απόδοση στο βιογραφικό του. Είναι πολύ μικρός για τόσα πολλά μαζεμένα καλά παιχνίδια. Στο ματς της Λεωφόρου δεν έπιασε κάποιο λεγόμενο άπιαστο, αλλά μέτρησε οκτώ θετικότατες επεμβάσεις, εκμεταλλευόμενος το άδειο γήπεδο που περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή, βοηθά τον τερματοφύλακα να μένει συγκεντρωμένος. Ο Διούδης ήταν σωστός στις τοποθετήσεις του και στην κατά λάθος κεφαλιά του Κουτρουμπή στο 82’ έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Ο Γιάννης Ανέστης, τέλος, δεν έκανε σωρεία αποκρούσεων, αλλά μόνο μία! Ήταν όμως μία που ήρθε και έδεσε με αυτές των προηγούμενων αγώνων. Ο σούπερ φορμαρισμένος πορτιέρο της ΑΕΚ πάει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σπύρου Οικονομόπουλου που έπιασε τρία στα τρία πέναλτι τη σεζόν 1988-89. Άλλο ένα θέλει!

Με τον Καρνέζη στα 30 και όλους τους άλλους γκολκίπερ μεταξύ 22  και 29 ετών, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της μία τόσο δυνατή ελληνική ομάδα τερματοφυλάκων. Και φυσικά δεν βάζουμε καν στην εξίσωση τον Τσισώντα και τους λοιπούς που έρχονται…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα