Ο πρόσφυγας που έγινε επιθετικός της Μίλαν!

 

Πριν από έξι χρόνια περίπου και σε ηλικία 22 ετών ο Γιουσάφα Γιάφα απέδρασε από την Γκάμπια και έφτασε ως πρόσφυγας στο Μιλάνο προκειμένου να κάνει ένα νέο –ευρωπαϊκό– ξεκίνημα!

Έχοντας ίσως κλοτσήσει το τόπι στη γεννέτηρά του, ενδεχομένως ξέροντας λίγη μπάλα, είχε το θράσος να εμφανιστεί στο Μιλανέλο το 2011 και να εκμεταλλευτεί την ψευδή ηλικία που έλεγαν τα χαρτιά του, παριστάνοντας το 14χρονο ταλέντο που ήρθε να κυριέψει την Ευρώπη. Ως 14χρονος, αυτά που έκανε ήταν πολύ καλά και η Μίλαν τον δέχθηκε στην αγκαλιά της. Υπέγραψε ερασιτεχνικό συμβόλαιο και άρχισε προπονήσεις και έπαιξε και 14 λεπτά στη δεύτερη ομάδα της Μίλαν, αφού προφανώς ήταν 24χρονώ ν και είχε τη δυνατότητα να ξεχωρίζει ανάμεσα στα 15χρονα! Την επόμενη σεζόν του δόθηκε η ευκαιρία να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και παραχωρήθηκε στην Μπολόνια όπου έπαιξε ένδεκα φορές αλλά κάπου εκεί, στα δήθεν 16 του χρόνια, άρχισε να ξεφουσκώνει το αστείο, καθώς δεν παρουσίαζε καμία πρόοδο κι έτσι η Μίλαν αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει.

Να που τρία χρόνια μετά την υπογραφή αυτή, το παραμύθι αποκαλύφθηκε, αφού 28χρονοι συμμαθητές του Γιουσάφα στην Γκάμπια είδαν το ψέμα του στο διαδίκτυο και προέβησαν σε … αποκαλύψεις! Η Μίλαν, μάλιστα, έκανε μήνυση στον παίκτη, ο οποίος αποτελεί καρικατούρα όλων εκείνων των Αφρικανών ποδοσφαιριστών που κάνουν παρεμβάσεις στα πιστοποιητικά γεννήσεών τους εδώ και χρόνια. Πλέον ανήκει στη δεύτερη ομάδα της Ντούισμπουργκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα