Νέο γήπεδο 70.000 θέσεων θα κατασκευάσει η Μίλαν

Οι προσπάθειες για την ανακαίνιση του «Σαν Σίρο» δεν οδήγησαν πουθενά

Η Μίλαν ξεκινά την διαδικασία για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στα περίχωρα του Μιλάνου, αφού οι προσπάθειες για την ανακαίνιση του ιστορικού γηπέδου «Σαν Σίρο» δεν οδήγησαν πουθενά.

Η Μίλαν ανέφερε ότι είχε καταθέσει μια προκαταρκτική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο του Σαν Ντονάτο, ένα προάστιο νότια του Μιλάνου, με στόχο μια περιοχή όπου θέλουν να χτίσουν ένα νέο γήπεδο 70.000 θέσεων, παράλληλα με την έδρα του συλλόγου και το μουσείο.

«Είναι ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι σε συνέντευξη Τύπου που παρουσίασε το έργο.

Το σχέδιο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το 2025 και να μεταφερθεί η ομάδα στη νέα εγκατάσταση το 2028.

Όπως και άλλοι ιταλικοί σύλλογοι, η Μίλαν, η οποία ελέγχεται από το αμερικανικό ταμείο RedBird, δεν διαθέτει δικό της γήπεδο, κάτι που θεωρείται βασικός μοχλός για την αύξηση των εσόδων.

Μίλαν και Ίντερ βρίσκονται σε συνομιλίες για χρόνια με την πόλη του Μιλάνου για να προωθήσουν ένα κοινό έργο για την ανοικοδόμηση του «Σαν Σίρο», το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 και είναι επί του παρόντος η έδρα και των δύο ομάδων.

Το έργο σταμάτησε εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων και «κανόνων κληρονομιάς» στην Ιταλία που προστατεύουν τα ιστορικά κτίρια.

Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες του σχεδίου, αλλά πηγή που συμμετείχε στη διαδικασία ανέφερε στο Reuters ότι θα απαιτούσε επένδυση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα