Ο βιονικός κύριος Καντέ

 

Το περσινό παραμυθένιο πρωτάθλημα της Λέστερ αποδόθηκε στον Ρανιέρι, στον Μαχρέζ και τον Βάρντι κι αν «Πατήρ, Υιός και Πνεύμα» όντως οδήγησαν την ομάδα στον τίτλο, τότε να ξέρουν ότι ανάμεσά τους είχαν έναν Γάλλο δαίμονα με καταγωγή από το Μάλι!

Κάποιοι στην επίδοξη φετινή πρωταθλήτρια, την Τσέλσι, το κατάλαβαν και τον απέκτησαν εν ριπή οφθαλμού το καλοκαίρι (με 40.000.000 ευρώ βεβαίως-βεβαίως) και φυσικά ο Καντέ συνεχίζει να είναι τόσο δαιμόνιος, αναγκάζοντας τον Βέλγο παικταρά συμπαίκτη του, τον Εντέρ Αζάρ, να δηλώσει μετά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ: «Μερικές φορές νομίζω ότι παίζουν δύο Καντέ και είναι δίδυμοι! Είναι παντού μέσα στο γήπεδο!».

Πέραν του ότι τρέχει ακατάπαυστα για 90 λεπτά σε κάθε αγώνα, έχει δημιουργήσει ένα φανταστικό σερί τα τελευταία 3,5 χρόνια, παίζοντας σε 163 επίσημα ματς με την Καέν, την Λέστερ, την Τσέλσι και την Εθνική Γαλλίας, που σημαίνει πως κατά μέσο όρο παίζει ένα ματς την εβδομάδα! Και φυσικά είναι πολύ κοντά σε ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς θα γίνει ο δεύτερος ξένος ποδοσφαιριστής που καταφτάνει στο νησί και κατακτά δύο σερί πρωταθλήματα στην Premier League με διαφορετικές ομάδες, μετά τον συμπατριώτη του Ερίκ Καντονά (Λιντς 1992, Γιουνάιτεντ 1993).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα