Ο Λέτο παίρνει το «χρίσμα» του «αρχηγού»

Δύο στοιχεία έλειπαν από τον φετινό Παναθηναϊκό, εκτός από τις φυσικές αδυναμίες που κάθε ομάδα παρουσιάζει και δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν. Το «τριφύλλι» δεν είναι έναν επιτελικό χαφ και έναν «ηγέτη» στα αποδυτήρια.

Η επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο κάλυψε το δεύτερο. Ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ κόντρα στη Βέροια, λυτρώνοντας την ομάδα του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα της Αθήνας έχει ανακτήσει το κίνητρό της, παρά την αποτυχία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και τις πολλαπλές απώλειες που υπέστη μετά τα γεγονότα του πρώτου γύρου στο ματς που δεν διεξήχθη με τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του Λέτο και το πάθος, εκτός του ταλέντου, που διακρίνει τον Αργεντινό, έχουν αλλάξει την εικόνα του «τριφυλλιού», οι παίκτες του οποίου δίνουν μάχη σε κάθε παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο τεχνικός των «πράσινων», Αντρέα Στραματσιόνι, είχε επισημαίνει τις ευεργετικές συνέπειες από τη μεταγραφή του Σεμπάστιαν Λέτο, λέγοντας στους συνεργάτες του ότι η ομάδα βρήκε τον ηγέτη που της έλειπε. Ο Αργεντινός είναι εκ φύσεως ηγετική φυσιογνωμία και ανέλαβε το ρόλο του… αδιαμαρτύρητα.

Σε αυτό βοήθησε πολύ και η ανοδική αγωνιστική του παρουσία, καθώς ξεπέρασε και ο ίδιος τους ενδοιασμούς που είχε μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό που είχε υποστεί στο κεφάλι, κατά την παρουσία του στη Λανούς.

Ο Λέτο θα κληθεί σύντομα να υπογράψει νέο συμβόλαιο, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος έχει σκοπό να διατηρήσει τον παίκτη μέχρι το… τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην ομάδα. Ο ίδιος είναι πρόθυμος να μείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό και να γράψει ιστορία με το «τριφύλλι» στο στήθος, με το οποίο έχει δεθεί όσο λίγοι ξένοι παίκτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα