Ο μικρός της Λάτσιο που κάνει θαύματα

Όταν επιλέγεις έναν παιδί 19,5 χρονών από το πρωτάθλημα της Βραζιλίας για να αποτελέσει βασικό σου επιθετικό στέλεχος και να σε βγάλει στο Champions League, ε τότε κάτι έχεις δει σε αυτόν…

Οι άνθρωποι της Λάτσιο εμπιστεύτηκαν τους σκάουτερ τους και ρίσκαραν, ποντάροντας στο ταλέντο ενός πιτσιρικά και επιβραβεύτηκαν και με το παραπάνω, βλέποντας το 21χρονο πια Φελίπε Άντερσον Περέιρα Γκόμεζ να κάνει όργια στο Καμπιονάτο.  Τις τελευταίες εβδομάδες, μάλιστα, έχει ξεφύγει με οκτώ γκολ και επτά ασίστ και όλα αυτά σε τόση μικρή ηλικία. Χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα προσαρμογής και όλα πήραν το δρόμο τους.

Έτσι, λοιπόν, οι «λατσιάλοι» προέβησαν σε άμεση ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2020 και αύξηση αποδοχών, κλειδώνοντάς τον για πέντε ακόμη χρόνια, ενώ μάλλον θα οριστεί και υψηλότατη ρήτρα.

Έτσι γίνονται οι δουλειές για όποιον θέλει να διακριθεί. Όταν έχεις ικανή ομάδα σκάουτερ μπορείς να βρεις λαβράκια. Αρκεί, βέβαια, ο μικρός να δουλευτεί και εκεί που θα πάει. Διότι στην Ελλάδα λίγες ομάδες μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για ατομική πρόοδο εντός μικρού ποδοσφαιριστή. Θυμηθείτε την περίπτωση Ντιόγκο που ήρθε στην Ελλάδα με 9 εκ. ευρώ σε ηλικία 21 ετών, έπαιξε καλά για ένα χρόνο και μετά έσβησε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ήταν ή δεν ήταν ευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός;

Τώρα, όσον αφορά στην τιμή του παίκτη, αυτή ήταν όντως μεγάλη. Πλησίασε τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αυτά τα νούμερα είναι σχετικά, ενώ στην περίπτωση του Άντερσον η τιμή ήταν τσιμπημένη επειδή προερχόταν από τη μεγάλη Σάντος. Ποδοσφαιριστές με ταλέντο υπάρχουν και με τιμές κοντά στα 3-4 εκατομμύρια, που με διαπραγματεύσεις και με μπόνους μεταπώλησης μπορούν να μειωθούν αρκετά. Αρκεί να υπάρχει θέληση, πίστη στο πλάνο και ικανό τεχνικό επιτελείο που θα βελτιώσει ατομικά τον ποδοσφαιριστή.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα