Ο Πογιέτ και ένας ακόμη…

Ο Γκουαστάβο Πογιέτ είναι προ των πυλών των Σπάτων! Αρκεί να ρίξει τις απαιτήσεις του κατά 200.000 ευρώ και να πει «ναι» στο συμβόλαιο τριών ετών που του προσφέρει η ΑΕΚ με ετήσιες αμοιβές κοντά στα 700 χιλιάρικα.

Για την Ένωση ένα τέτοιο συμβόλαιο είναι εκτός προγράμματος, καθώς ο Δέλλας δεν έπαιρνε πάνω από 150.000 ευρώ το χρόνο, άρα έχουμε να κάνουμε με έναν πενταπλασιασμό στο μπάτζετ, ωστόσο είναι και αναγκαίο αν η Ένωση θέλει να αλλάξει επίπεδο. Διότι ο Δέλλας την έφερε στο επιθυμητό επίπεδο του να είναι η ομάδα ανώτερη από κάθε μεσαίο ελληνικό σύλλογο, αλλά το ζητούμενο είναι η ΑΕΚ να μπει σφήνα στην τριάδα και να διεκδικήσει το συντομότερο δυνατό την πρώτη θέση.

Το καλό για τη διοίκηση είναι ότι ένας ακριβός προπονητής δεν διαταράσσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα, τις οποίες θα μπορούσε να διαταράξει ένα ακριβό συμβόλαιο ποδοσφαιριστή. Το επίσης ευχάριστο είναι πως υπάρχουν χρήματα στην άκρη τα οποία γλίτωσε η ΑΕΚ το καλοκαίρι βρίσκοντας ελεύθερους παίκτες, αλλά και το ότι ένα μεγάλο συμβόλαιο προπονητή δεν μπορεί να επηρεάσει το στάτους του συλλόγου όσον αφορά στο Financial Fair Play.

Στην ΑΕΚ επίσης, θεωρούν, πως όποιος κι αν έρθει θα αναλάβει μία έτοιμη και καλοδουλεμένη ομάδα, αφού αυτό το αναγνωρίζουν στον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος άλλωστε έφυγε λόγω του αποτελέσματος με τον Ολυμπιακό (ίσως και σε συνδυασμό με την εμφάνιση στην Τούμπα) και όχι λόγω της συνολικής δουλειάς του στην ομάδα (την οποία αναγνώρισαν εχθροί και φίλοι και στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή).

Υπό αυτή την έννοια, στην ΑΕΚ πιστεύουν πως το ταπεραμέντο, οι παραστάσεις και η προσωπικότητα του Γκουστάβο Πογιέτ είναι ότι καλύτερο για την ομάδα. Αν ο 47χρονος κάνει σκόντο στις απαιτήσεις του, τότε πιθανόν να υπάρξει γάμος το συντομότερο. Διαφορετικά, η ΑΕΚ θα κινηθεί για άλλον προπονητή, αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Πογιέτ και σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ενός κόουτς που την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν πιο κοντά ως τελική επιλογή, σε σχέση με αυτή του Πογιέτ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα