Ο “Τζίτζι” πολώνει το κλίμα

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. φαίνεται ότι αλλάζουν το παιχνίδι στο δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. Με βάση, λοιπόν, τις δημοσκοπήσεις ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο μοναδικός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος παρουσιάζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο ότι δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος και θα εκλεγεί από τις 22 Νοεμβρίου.

Ο Τζιτζικώστας για να καλύψει το χάντικαπ, να στείλει την εκλογική μάχη στον δεύτερο γύρο από την μία κάνει ανοίγματα στην πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταγγέλλει τον Μεϊμαράκη, ενώ λαμβάνει αποστάσεις από την πλευρά Σαμαρά.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέβασε τους τόνους για να κλείσει την ψαλίδα με Μεϊμαράκη ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα νέα δεδομένα κυνηγώντας τη σαμαρική ψήφο.

Με βολές είτε προς την πλευρά Σαμαρά είτε, κυρίως, προς το μέτωπο Μεϊμαράκη – Ντόρας Μπακογιάννη, ο Απ. Τζιτζικώστας επιδιώκει να σπάσει νεοδημοκρατικά αυγά και να κερδίσει ψηφοφόρους. Ωστόσο με τους υποψήφιους να είναι τέσσερις, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί. Όπως, εν προκειμένω, αυτός του Άδωνι Γεωργιάδη, που βλέποντας την επιλογή αποστασιοποίησης Τζιτζικώστα από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σπεύδει με δημόσιες δηλώσεις του να να υπερασπιστεί το έργου της περιόδου 2012 – 2014 και να προσεταιριστεί τους «σαμαρικούς».

Εκτός του ριγκ έχει μείνει, μόνον, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγοντας μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην αναμέτρηση της 22ας Νοεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε πρώτος την κούρσα και αν και στην αρχή η υποψηφιότητά
του έδειξε να μην έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης δυναμικής έχει πετύχει να βελτιώσει την εικόνα του. Το σαββατοκύριακο, μάλιστα, στη Βουλή υπήρχαν βουλευτές που εκτιμούσαν ως πιθανό ένα ζευγάρι Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο αντί του διδύμου Μεϊμαράκη – Τζιτζικώστα.

Η δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας για την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ωστόσο φαίνεται πως όλα θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή, όπου αντίπαλός του σύμφωνα με την εταιρεία Alco θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7%, ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,4%

Ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει σύμφωνα με την μέτρηση περισσότερες επιρροές σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή σε «γαλάζιους» ψηφοφόρους που τελευταία απομακρύνθηκαν από το κόμμα, σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που τον στηρίζει σε μεγάλο βαθμό η κομματική βάση της ΝΔ. Συγκεκριμένα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%. Τα δεδομένα ανατρέπονται σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ, καθώς εκεί ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 49,2% και ο κ. Μεϊμαράκης 26,2%.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα