Την εκβίαζαν και τη… βίαζαν!

Η ηλεκτρονική συνομιλία μέσω μηνυμάτων που είχε πριν από δύο χρόνια μία 26χρονη με άγνωστο στην ίδια ιντερνετικό «φίλο» κόστισε πολύ ακριβά στην κοπέλα, μιας και έπεσε θύμα εκβιασμού με σκοπό τον βιασμό!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο θύτης έπεισε την 26χρονη κοπέλα να του στείλει μέσω άλλου site διαδικτυακής επικοινωνίας προσωπικές φωτογραφίες της. Η κοπέλα ενέδωσε αλλά λίγο καιρό αργότερα ο χρήστης απενεργοποίησε τα προφίλ. Ωστόσο ο φερόμενος δράστης «επανέκαμψε» και ήρθε σε επικοινωνία με την καταγγέλλουσα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντάς της ότι έχει στην κατοχή του τις προσωπικές φωτογραφίες της. Μάλιστα την εκβίασε ότι αν δεν ενδώσει στις ορέξεις του και αρνηθεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του, τότε αυτός θα δημοσιοποιούσε τις επίμαχες φωτογραφίες στο συγγενικό περιβάλλον της κοπέλας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η νεαρή γυναίκα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, τόσο με τον ίδιο, όσο και με δεύτερο άντρα, αγνώστων στοιχείων.

Η κοπέλα κατήγγειλε το έγκλημα και ακολούθως η αρμόδια εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων. Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, ο 26χρονος και εντοπίστηκε το σπίτι του όπου και ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε προβεί στον βιασμό της γυναίκας. Από την οικία του νεαρού, κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα