“Ο Ρωμανός εκτός από κατάδικος ήταν και υπόδικος”

Tην απόφαση απόρριψης του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια θέλησε να αιτιολογήσει ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για τυπική διαδικασία και επανέλαβε την εξαγγελία για σπουδές εξ αποστάσεως.

Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αιτιολόγησε την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, καθώς «ο κ. Ρωμανός εκτός από κατάδικος ήταν και υπόδικος, εκκρεμούν δηλαδή σε βάρος του και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις. Στους υπόδικους, βάσει της νομοθεσίας, πρέπει να παρασχεθεί σχετική άδεια με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, κάτι που δεν είχε γίνει».

Παράλληλα, επανέλαβε την προαναγγελία που έκανε την Τετάρτη για νομοθετική ρύθμιση για σπουδές εξ αποστάσεως για ανήλικους και νεαρούς κατάδικους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα ήταν αντιφατικό «να λέμε μπράβο στα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν και, από την άλλη, να τους στερούμε τη δυνατότητα να σπουδάσουν», ενώ επεσήμανε ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου η πολιτεία αύξησε τα καταστήματα κράτησης όπου υπάρχουν ανήλικοι σε επτά».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι «νόμο ζητούν τα κόμματα, να παρέχεται άδεια σε κάθε περίπτωση», είπε ότι «αν και δεν έχω ολοκληρώσει τις επαφές μου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ακριβώς αυτό, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα