Ο Τσίπρας … πονάει για τον ΠΑΟ κι ο Σαββίδης «αρπάζει» Χουλτ και Μολέδο

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΤ3, ερωτηθείς σχετικά με την νίκη 4-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, απάντησε: «Αφήστε το αυτό, πονάει». Δεν γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός πονάει… πραγματικά ως πρώην παίκτης της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, αλλά οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα πονέσουν σίγουρα αν ο φίλος του Αλ. Τσίπρα, Ιβάν Σαββίδης, «αρπάξει» τον Νίκλας Χουλτ και τον Ροντρίγκο Μολέδο.

Σε μια χρονιά, το 2018, όπου μυρίζει… εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν έναν ακόμα πονοκέφαλο, ποδοσφαιρικό αυτήν την φορά, κι αφορά τους δυο παίκτες του Παναθηναϊκού, τους οποίους έχει βάλει στο στόχαστρο ο ΠΑΟΚ. Αν τους πάρει, η σχέση της κυβέρνησης με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού –δεδομένης της σχέσης του Ιβάν με το Μαξίμου– θα έχει χαρακτήρα πολικού ψύχους. Αν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει και αποτρέψει αυτή τη μεταγραφή, τότε θα επέλθει ρήξη με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ακόμη και αν βάλουν τον Λουτσέσκου να πει ότι δεν τον θέλει. Αυτό λέγεται και «καυτή πατάτα».

Στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η σκέψη, «κάποιος να μιλήσει στο Σαββίδη» για να μην πάρει τους Μολέδο και Χουλτ και να το επικοινωνήσει στη λογική «σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό και το πρόβλημά του» κλπ. Αυτό, ωστόσο, θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στον λαό του ΠΑΟΚ, που χρόνια τώρα έβλεπε τις ομάδες του ΠΑΟΚ να «κλέβουν» μερικά από τα πρωτοκλασάτα ονόματά του δικεφάλου. Αυτό διαρρέει η ίδια η ΠΑΕ, αλλά και προτάσσουν τα social media.

Ο λαός του ΠΑΟΚ θέλει ρεβάνς για ό,τι υπέφερε χρόνια τώρα. Και δεν ξεχνάει, όπως γράφτηκε κατά κόρον στα social media, ότι ο Παναθηναϊκός είχε «αρπάξει» τον Χρήστο (Δημόπουλο), τον «φονιά», παραμονές του αγώνα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Λάρισα 1-4!

Αν κάποιος δεν… μιλήσει στον Σαββίδη και ο Πόντιος επιχειρηματίας «αρπάξει» τους Χουλτ και Μολέδο και προκληθεί ντόρος στο πανελλήνιο, η σκέψη που υπήρξε στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σχέδιο επικοινωνίας «no politico» σχετικά με το ποδόσφαιρο. Ότι και καλά η κυβέρνηση δεν ασχολείται μ’ αυτά.

Αν όμως η κυβέρνηση ασχολείται ή όχι με το ποδόσφαιρο, αποσαφηνίστηκε πλήρως από την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη να μεταθέσει για του… χρόνου τέτοιον καιρό δυο «λάβαρα της εξυγίανσης», το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα φιλάθλου, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Να μην προκαλέσει μεγαλύτερη κόντρα με τους φιλάθλους, που αντέδρασαν μαζικά. Κι όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει η «Α», το οπαδικό συναίσθημα είναι σοβαρό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία τακτική κίνηση, ο Β. Μαρινάκης απέσυρε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Χουλτ (όπως και ο Μελισσανίδης) κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κυβέρνησης, που θα επιθυμούσε ακριβώς το αντίθετο. Γιατί; Διότι η «αρπαγή» θα είχε να κάνει αυστηρά με κόντρα Μαρινάκη – Σαββίδη. Πράγματι, είχε πέσει στο τραπέζι του Ολυμπιακού το όνομα του Χουλτ, αλλά ως φαίνεται ο Μαρινάκης φέρθηκε έξυπνα στην κόντρα του με την κυβέρνηση και προτίμησε τελικά τον Ιρανό Χατζησαφί του Πανιωνίου.

Τι πέτυχε, λοιπόν, ο Μαρινάκης, με την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον Χουλτ; Να μεταφέρει το «παιχνίδι» ανάμεσα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι πονάει τον Παναθηναϊκό και στην διάθεση του Σαββίδη να… καταστρέψει τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τους δυο καλύτερους παίκτες του. Και την κυβέρνηση να ζει με το σαιξπηρικό δίλημμα «να ζει κανείς ή να μη ζει»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα