Ο Χατζηδάκης στην Ήπειρο για το ΕΣΠΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, είχε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε σειρά επιχειρήσεων της περιοχής, που καινοτομούν και έχουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

«Παρά την κρίση, παρά τις δυσκολίες η Ήπειρος πάει μπροστά. Και πάει μπροστά χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη, των Ηπειρωτών αλλά και χάρη στη στήριξη της Πολιτείας», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των έργων για τους οδικούς άξονες.

Στο τέλος του 2015 η Ιονία Οδός θα είναι πραγματικότητα και θα έχει αλλάξει σημαντικά την εικόνα της Ηπείρου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι «από την άλλη πλευρά, έχουμε τον Ε – 65, ένα έργο που κινδύνευε με ολοκληρωτική κατάρρευση και στον οποίο μπήκαν τα θεμέλια. Θα γίνει ένα σημαντικό τμήμα σε πρώτη φάση και αμέσως μετά στη δεύτερη φάση το έργο θα ολοκληρωθεί».

Αναφερόμενος στο σχεδιαζόμενο έργο για το δρόμο Ιωάννινα-Κακκαβιά, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο το οποίο απαιτεί αρκετά χρήματα και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεννόηση με το ΥΠΟΜΕΔΙ προκειμένου να βρούμε την καλύτερη μέθοδο για την χρηματοδότησή του. Υπάρχει οικονομική στενότητα. Έχουμε στρέψει λοιπόν την προσοχή μας σ ‘ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο που έχει δημιουργηθεί για έργα διασυνοριακού χαρακτήρα και το οποίο ονομάζεται «Connecting Europe Facility». Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα και ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να πούμε ακόμη περισσότερο θετικά νέα γι’ αυτό το έργο».

Παράλληλα, τόνισε ο υπουργός, πριν από μερικούς μήνες στο πλαίσιο της διϋπουργικής επιτροπής για τα έργα ΣΔΙΤ εγκρίθηκε το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ως προς το νέο ΕΣΠΑ ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε:  «Η Ήπειρος θα πάρει, παρά τη μείωση του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ, 34 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα χωρίς να λογιαριάσουμε τα χρήματα που θα έρθουν από το Γεωργικό Ταμείο. Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το 30% των πόρων του Γεωργικού Ταμείου (Αγροτική ανάπτυξη) να δοθούν στις Περιφέρειες προκειμένου οι Περιφερειάρχες να έχουν ένα σφαιρικό πρόγραμμα που να αναφέρεται και σε τεχνικά έργα και σε έργα κοινωνικού περιεχομένου και σε έργα για την αγροτική ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα