Ο Χριστόφορος Μερούσης νικητής του 33ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας

Περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι τερμάτισαν στο Καλλιμάρμαρο, στο πλαίσιο του 33ου “Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας”. Έπειτα από 15 χρόνια είχαμε Έλληνα νικητή στο μεγάλο αγώνα του Μαραθωνίου με τον Χριστόφορο Μερούση να κόβει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Στις γυναίκες κυριάρχησε η Χαγιακάρι Μινόρι από την Ιαπωνία.

Με την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του και χιλιάδες θεατές να χειροκροτούν όρθιοι, ο Χριστόφορος Μερούσης διέσχισε την τελική ευθεία του Παναθηναϊκού σταδίου και τερμάτισε πρώτος για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και για πρώτη στον διεθνή Μαραθώνιο.

Ο έμπειρος δρομέας από την Χίο τερμάτισε σε 2 ώρες 21.22 ενάμιση περίπου μήνα από την συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο Μερούσης σημείωσε την καλύτερη επίδοση του στην κλασική διαδρομή και έδειξε πως την Ανοιξη θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Δεύτερος όπως και το 2014 ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2.27.03, στον πρώτο αγώνα του ενόψει της προσπάθειας που θα κάνει φέτος να διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρώτη τριάδα των Ανδρών έκλεισε με τον Δήμο Ευαγγελίδη με 2.27.28.

Η Γιαπωνέζα Minori Hayakari έκανε την έκπληξη και πήρε την πρώτη θέση στον 33ο Μαραθώνιο. Η αθλήτρια των 3.000 μ. Στιπλ, στην δεύτερη συμμετοχή της στην διοργάνωση πέτυχε 2.52.06. Η Ουρανία Ρεμπούλη κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 2.54.32 και πέτυχε τον στόχο της για την φετινή διοργάνωση, που ήταν να τερματίσει και όχι ο χρόνος. Η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, τον Σεπτέμβριο αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς. Η τριάδα της γενικής κατάταξης έκλεισε με την Μάγδα Γαζέα με 2.55.35, ενώ η τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος με την Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου με 2.59.08.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα