Πάει… σόι το βασίλειο!

Η Μαρία Σάκκαρη αποτελεί μία ακόμα τρανταχτή απόδειξη πως ο πρωταθλητισμός… μεταδίδεται μέσω γονιδίων, καθώς η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου δείχνει ικανή να ξεπεράσει τις επιτυχίες της μητέρας της στο τένις.

Πριν από μερικές ημέρες πέτυχε την πρώτη της νίκη στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Open και γέμισε όλους τους Έλληνες υπερηφάνεια. Η 22χρονη τενίστρια νίκησε την Κινέζα αντίπαλό της με 6-4, 1- 6 και 6-3 και κέρδισε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι εκεί που μόνο η ίδια έχει φανταστεί.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Λίγες ώρες αργότερα πέτυχε έναν ακόμα άθλο, επικρατώντας της Κορνέ επίσης με 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-1) και τα ξημερώματα του Σαββάτου (21/1) αντιμετωπίζει την Κροάτισσα Μιριάνα Λούτσιτς Μπαρόνι για μία θέση στους «16».

Για τη Μαρία Σάκκαρη που αναρριχήθηκε στο νούμερο 94 της παγκόσμιας κατάταξης, το τένις υπάρχει στα κύτταρά της, κυλάει στο αίμα της και με πολλή και σκληρή δουλειά φαίνεται ότι ακολουθεί το σωστό μονοπάτι που θα την φέρει στην κορυφή. Μετά την τεράστια πρόκριση της, το καλοκαίρι του 2015, στο κυρίως ταμπλό του US Open, δεν σταματά να βάζει νέους στόχους και δουλεύει ακόμα πιο σκληρά για να καταφέρει. Είναι φανερό ότι η Σάκκαρη έχει βάλει όλες τις σωστές βάσεις, για να ανέβει με σταθερά βήματα εκεί που φτάνουν μόνο τα όνειρα της.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1995 και είναι κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που έπαιξε στο Ρολάν Γκαρός, και εγγονή του παλιού πρωταθλητή τένις Δημήτρη Κανελλόπουλου. Με μόνιμη βάση την Ισπανία η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια προετοιμάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις.

Η οικογένεια της, μόλις διέκρινε το «μικρόβιο» και στη μικρή Μαρία, θέλησε να της δώσει όλα τα εφόδια για μπορέσει να φτάσει τις πραγματικές τις δυνατότητες. Μέχρι τα 12 της χρόνια την προπονούσε ο παππούς της, ο οποίος έχει βγάλει πολλούς μεγάλους αθλητές, αλλά η οικογένεια αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο η Μαρία να αρχίσει προπονήσεις με ξένους προπονητές ώστε να έχει τα καλύτερα εφόδια στον διεθνή ανταγωνισμό. Παίρνει μέρος σε διεθνή τουρνουά από πολύ μικρή ηλικία και πια δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Η Μαρία Σάκκαρη δηλώνει αποφασισμένη να θυσιάσει πράγματα για μια καριέρα στο τένις και φαίνεται ότι πήρε τα εφόδια, την πίστη της στις δυνατότητές της αλλά και τη σκληρή της δουλειά και έχει βάλει στόχο να φτάσει τις κορυφαίες.

Ο δρόμος είναι μεγάλος και έχει ακόμα πορεία μπροστά της, αλλά η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια είναι εκεί, ανάμεσα στις κορυφαίες, και δεν σκοπεύει να χαλαρώσει πριν φτάσει στο υψηλότερο σημείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα