Πάμε μαζί το σύνθημα του ΓΑΠ

Το “πάμε μαζί”, το σύνθημα που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 επανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Καραμανλή, υπερασπίστηκε με θέρμη την διακυβέρνηση του, ενώ απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας “Σταύρο σε θέλουμε δίπλα μας”. Επίσης τόνισε με έμφαση ότι η μόνη αριστερά που γνώρισε ο τόπος ήταν το ΠΑΣΟΚ .

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου τόνισε:

“Από τα όσα περάσαμε μάθαμε πολλά. Τόσοι εδώ σε αυτή την αίθουσα πονέσαμε παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις – ζητώντας θυσίες από τον ελληνικό λαό.  Χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος. Πονέσαμε ακόμα περισσότερο όταν τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν σεβάστηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  Τις πολέμησαν, για να μας πολεμήσουν. Στην κορύφωση του μίσους, εμείς φωνάζαμε για συνεργασία. Στην κορύφωση του διχασμού, εμείς φωνάζαμε δημοψήφισμα. Σήμερα που εξαντλήθηκαν τα ψέματα, στέρεψαν οι μύθοι, σήμερα που οι αρχιτέκτονες του αντιμνημονίου ομολόγησαν είτε την αμαρτία τους είτε τις αυταπάτες τους, σήμερα που κατακάθισε ο εγκληματικός για τη χώρα κουρνιαχτός που δημιούργησαν, να δώσουμε ξανά ελπίδα.

Κρύφτηκαν πίσω από δήθεν φουσκωμένα ελλείμματα, δήθεν παιχνίδια με CDS, δήθεν δισεκατομμύρια που αρνηθήκαμε,  δήθεν μέτρα που δεν πήραμε, δήθεν μυστικά σχέδια που είχαμε, δήθεν, δήθεν, δήθεν…

Τώρα που όλοι αναγνωρίζουν πως εμείς μετρήσαμε σωστά το έλλειμμα του 2009, μήπως ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε ποιοι δεν το μέτρησαν; Ποιοι είπαν ψέματα;  Ποιοι σταύρωσαν την Ελλάδα και την αξιοπιστία της; Ακούει η Δικαιοσύνη; Είναι όντως τυφλή; Ή μήπως συμφέροντα θέλουν να είναι δεξιόστροφα τυφλωμένη;

Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όσους τη διέσυραν και θέλουν να τη θάψουν. Είναι αλήθεια πως ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στη θέση μας το 2010 όλοι αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης. Το απέδειξαν όταν έγιναν κυβέρνηση.

Όσο και να μειωθεί το χρέος, όσο και να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε ως χώρα, πάλι μπροστά μας θα βρίσκεται το χρέος σε λίγα χρόνια. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να στείλω – και πιστεύω στέλνουμε όλοι μαζί, την αγάπη μας και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στο Λουκά Παπαδήμο. Οι ευχές μας συνοδεύουν και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Σταύρο, σε θέλουμε συνοδοιπόρο στη μάχη για τη Μεταπελατειακή Ελλάδα.

Οραματίζομαι λοιπόν μία Παράταξη που θα σαλπίσει ξανά την πρόοδο στη χώρα. Και θα επιβάλλει αδιαπραγμάτευτες προοδευτικές αλλαγές σε οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία.

Θα πω τρεις κουβέντες – εντελώς τροχιοδεικτικά.

* Πρώτον, καμία απολύτως θέση ευθύνης στο Δημόσιο μέσω κομματικής επετηρίδας. Ανοιχτή σε όλους προκήρυξη θέσεων και επιλογή υποψηφίων βάσει πραγματικών προσόντων και εμπειρίας.

* Δεύτερον, κανένας εκπρόσωπος της νοοτροπίας που χρεοκόπησε την Ελλάδα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Υπάρχουν δεκάδες Έλληνες και Ελληνίδες που μπορούν να συμβολίσουν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα την Ελλάδα που θέλουμε.

* Και τρίτον, ουδεμία υποχώρηση σε θέματα ηθικής και σεβασμού του δημοσίου χρήματος.

Έχουμε περάσει πάρα πολλά για να γίνουμε κομπάρσοι στο δεξιό νεοφιλελευθερισμό ή στους αριστερούς ψάλτες του καραμανλισμού της χρεοκοπίας”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα