Λοβέρδος: Είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου

Ποιες είναι οι επιλογές του Ανδρέα Λοβέρδου

Με κεντρώα πολιτική ατζέντα, το σύνθημα «Εμπρός!» μπροστά στο μικρόφωνο του Πνευματικού Κέντρου Αθηναίων και μπροστά σε ένα ακροατήριο που βρίσκεται στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις θέσεις πάνω στις οποίες θα βασιστούν οι επόμενες πολιτικές του κινήσεις -αυτές, ωστόσο, δεν τις αποκάλυψε, ζητώντας ακόμα λίγες εβδομάδες για να δημοσιοποιήσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.

Αυτό, πάντως, που έκανε γνωστό ήταν οι επιλογές του: την προσχώρηση στη ΝΔ, την δημιουργία ενός αυτόνομου πολιτικού κόμματος και την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης, μέσω της οποίας θα μπορούσε να βρει πεδίο συνεννόησης με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από το κόμμα του τον περασμένο Ιούλιο και πλέον δηλώνει ενεργός πολιτικά.

«Είμαι παρών στον χώρο του κέντρου, θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση», τόνισε, δηλώνοντας κεντρώος μεταρρυθμιστής και ζητώντας μερικές εβδομάδες ώστε, πριν από τα Χριστούγεννα, να αποκαλύψει τι τελικά θα κάνει. «Δεν θέλω να αιφνιδιάσω», ξεκαθάρισε, τονίζοντας ωστόσο πως η απόφασή του θα είναι «προϊόν ζύμωσης».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από το κόμμα του τον περασμένο Ιούλιο και πλέον δηλώνει ενεργός πολιτικά.

Το ακροατήριο και οι θέσεις Λοβέρδου

Στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών για να τον ακούσουν δεν βρέθηκαν πολλά γνωστά ονόματα, ωστόσο η αίθουσα γέμισε -παρόντες ήταν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιώργος Αρβανιτίδης (ο δεύτερος έχει καλές προσωπικές σχέσεις με τον Λοβέρδο).

«Η κίνησή μου να φύγω ήταν επιβεβλημένη και βαθύτατα πολιτική», σχολίασε για αυτήν την επιλογή του, επικρίνοντας έμμεσα το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των κοινωνικών συναινέσεων των προοδευτικών δυνάμεων. «Ποιοι είναι αυτοί οι προοδευτικοί; Να μας τους πουν με ονόματα», σχολίασε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του είναι, σε κάθε περίπτωση, ψυχρές. Και με τη ΝΔ, πάντως, η πιθανότητα συνεργασίας δεν επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση (σσ: ότι η αγκαλιά της ΝΔ είναι «ανοιχτή» για τον Λοβέρδο). Θεμιτή η οποιαδήποτε εκδήλωση. Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε ένα άλλον πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση».

Σε επίπεδο θέσεων, ο Λοβέρδος έβαλε επί της ουσίας μια ατζέντα επτά σημείων: έκανε λόγο για τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, παίρνοντας καθαρά το μέρος του Ισραήλ, ανοίγοντας το μεταναστευτικό και την σημασία προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, την δημόσια ασφάλεια (με αιχμές και για τον Χάρη Δούκα, για την περιγραφή των καμερών ως θέμα που δεν έχει προτεραιότητα), αλλά και το κόστος ζωής.

Τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, υπέρ της αξιολόγησης και υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 για τα κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα