Πέθανε ο διάσημος βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Χολ

Ο σπουδαίος βρετανός σκηνοθέτης και ιδρυτής της Royal Shakespeare Company, Πίτερ Χολ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, του οποίου υπήρξε διευθυντής.

Ο Χολ έφυγε από τη ζωή, χθες Δευτέρα, στο University College Hospital, όπου νοσηλευόταν, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η καριέρα του Πίτερ Χολ αριθμούσε περισσότερα από 50 χρόνια. Η αρχή έγινε στα 25 του, όταν ανέβασε σε παγκόσμια πρώτη στην αγγλική γλώσσα το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ “Περιμένοντας τον Γκοντό”, ενώ το 1960, σε ηλικία 29 ετών, ίδρυσε το Royal Shakespeare Company, του οποίου ήταν διευθυντής μέχρι το 1968.

Το 1973 διορίστηκε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ήταν υπεύθυνος για την μετεγκατάστασή του από το θέατρο Old Vic στη σημερινή του θέση, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο χώρο στο Σάουθ Μπανκ του Τάμεση.

Ο Πίτερ Χολ είχε σκηνοθετήσει επίσης παραστάσεις όπερας, ενώ περιστασιακά ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, αλλά και  με την τηλεόραση.

Στα 50 χρόνια της καλλιτεχνικής δράσης του, ο Πίτερ Χολ είχε δώσει αγώνα για να πείσει τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για τις τέχνες, αν και πάντα θεωρούσε ότι οι πολιτικοί δεν κατανοούν το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα