Παίζει το κεφάλι του!

Πίστωση χρόνου έδωσε στον Τιμούρ Κετσπάγια η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού ο Γεωργιανός τεχνικός στην «απολογία» του δήλωσε σίγουρος ότι η ομάδα μπορεί να αντιδράσει.

Έτσι, έρχεται η Δευτέρα και το ματς της Ένωσης με την ΑΕΛ στη Λάρισα για να αποδείξει ο προπονητής των Κυπελλούχων Ελλάδας ότι όντως σε αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων διόρθωσε πράγματα και καταστάσεις και μπορεί η ομάδα του να δείξει ανωτερότητα στη Θεσσαλία και να πάρει αυτό το δύσκολο εκτός έδρας ματς.

Η αλήθεια είναι ότι στο κομμάτι της τακτικής ο Κετσπάγια όντως έκανε ένα τολμηρό βήμα προκειμένου η ΑΕΚ να δείξει κάτι διαφορετικό στη Λάρισα. Το αν θα είναι πετυχημένη η σκέψη και η ενέργεια του τεχνικού ηγέτη των «κιτρινόμαυρων» θα φανεί στο χορτάρι. Το σίγουρο είναι πως αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απουσία του Σιμόες με τη χρησιμοποίηση διαφοροποιημένου συστήματος, δηλαδή με 4-3-3 και ένα μόνο αμυντικό χαφ – τον Γιόχανσον – και δύο εσωτερικούς, τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα! Έχει ενδιαφέρον το μάλλον λογικό του τόλμημα, το οποίο θα συνδυαστεί με δύο γρήγορα εξτρέμ, τον Πλατέλλα και τον Χριστοδουλόπουλο. Στην κορυφή μάλλον δεν μπορεί να βγάλει ακόμη 90λεπτο ο Αλμέιδα και θα ξεκινήσει ο Αραβίδης.

Ο Κετσπάγια έχει και πάλι ελαφρυντικά, αφού του λείπουν Πατίτο, Σιμόες, Βάργκας, ενώ ο Αλμέιδα δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά θα πρέπει να τα ξεπεράσει, διότι αυτή είναι η δουλειά καλώς ή κακώς των προπονητών. Η ΑΕΚ, βέβαια, δεν δίνει εύκολο παιχνίδι, αφού η ΑΕΛ του Αναστασιάδη είναι και «σκληρό καρύδι» και απρόβλεπτη ομάδα σε τακτικό επίπεδο, αλλά οι απαιτήσεις είναι υψηλές και αυτό το ξέρει ο Τιμούρ που μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι οι επιλογές του δεν τον έχουν δικαιώσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα