Παντρεύουν το νερό με τη… φωτιά

«Παντρεύεται το νερό με τη φωτιά;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλης απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το άνοιγμα που έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για έναν κυβερνητικό συνασπισμό μεταξύ του κόμματος του και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και όμως φαίνεται πως παντρεύεται. Χρόνια τώρα με απογόνους κάθε λογής αφέψημα. Αυτό φαίνεται πως έχουν στο μυαλό τους τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην Νέα Δημοκρατία προτείνοντας το αδιανόητο μέχρι τώρα: την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην σχετική του δήλωση πουθενά δεν ενέπλεκε το ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρήκε σήμερα την ευκαιρία να «χωθεί» στην συζήτηση που έχει ανάψει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν -προς το παρόν- οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο και επιμένουν στην αυτοδυναμία ή στην αριστερή συνεργασία αν κανένα από τα δύο σενάρια δεν φαντάζουν εφικτά.

Την ίδια ώρα ακόμα και η Σοφία Βούλτεψη που μέχρι χθες χαρακτήριζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκτός τόπου και χρόνου», με νεότερες δηλώσεις της αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Προηγήθηκε η Φωτεινή Πιπιλή η οποία σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παρούσα αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος δεν απέκλεισε τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού».

«Αυτό που είπε ο κ. Αβραμόπουλος ή αυτό που σχολίασε ο κ. Παππάς, είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Αν κάποτε γίνουν εκλογές και κανένα κόμμα δεν κάνει αυτοδυναμία -γιατί αυτό δεν λένε και οι δύο;- λογικό δεν είναι ότι θα πάνε στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας με τη διαδικασία των εντολών; Τι θα βγει να πει ο κ. Σαμαράς «εγώ αποκλείεται»;», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πιπιλή.

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε: «Δεν είναι μία παρούσα συζήτηση, είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει μετά από καιρό, αλλά όχι «πάμε να κυβερνήσουμε μαζί κι ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση». Δηλαδή, δεν μπορεί ο ένας να λέει «συνεργάζομαι μόνο με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ» κι ο άλλος να λέει, «έλα φίλε να συνεργασθούμε»…. Θα υπάρχει μία συμφωνημένη βάση, ένα πλαίσιο, για το πώς θα κινηθεί η χώρα στα θέματα του χρέους, του δανεισμού της, της ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων, εάν θα είναι στην Ευρώπη, εάν δεν θα είναι….Είναι κρίσιμο αυτό» σημειώνει η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Και από κοντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του εθνικού συνταγματικού τόξου είναι να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, να επιβεβαιωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους» σημείωσε εξηγώντας πως «δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία… Περάσαμε στον “συνεργατικό” κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες».

Η συζήτηση πάντως που έχει ανάψει για τα καλά φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ενώ στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως οι δηλώσεις αυτές στοχεύουν στην αποδυνάμωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εκτιμούν πως έτσι θα μας ζημιώσουν εκλογικά. Παραβλέπουν το ενδεχόμενο να μας ενισχύσουν καθώς ο λαός έδειξε ότι δεν τους θέλει. Ας δουλεύουν για την αυτοδυναμία μας» σχολίαζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα