Παπούτσι από τον τόπο του!

 

Ο Δημήτρης Φερφελής είναι άγνωστος στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς μέχρι πρόσφατα άνηκε στην κοινωνία των συμπατριωτών μας που έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και παίζουν μπάλα σε ερασιτεχνικές ομάδες της χώρας ή σε ακαδημίες! Τώρα όμως που έρχεται στα Γιάννινα θα τον μάθουν όλοι!

Πρόκειται για ένα 22χρονο επιθετικό που από παιδική ηλικία προπονούνταν στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης. Κάποια στιγμή, μετά τα 14, οι επιδόσεις του άρχισαν να εντυπωσιάζουν τους ανθρώπους της Βέρντερ και η το όνομά του ακουγόταν πολύ δυνατά στους κόλπους των ακαδημιών. Πρωταγωνιστούσε σε όλα τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών, μέχρι που το 2012 μετακόμισε στο Κόμπλετζ για να αγωνιστεί δύο χρόνια στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας. Προφανώς ήταν οικογενειακή απόφαση, ή τουλάχιστον δεν υπήρχε επιμονή από την πλευρά της Βέρντερ για να τον κρατήσει.

Το θέμα είναι ότι στην Κόμπλετζ τα πήγε καλά και μία ολλανδική ομάδα Α’ κατηγορίας, η Τσβόλε, τον εντόπισε και τον έκανε δικό της, με αποτέλεσμα ο Φερφελής να βρεθεί για πρώτη φορά σε ανδρική επαγγελματική ομάδα. Ένας τραυματισμός, όμως, τον έθεσε νοκ-άουτ στην αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα να μην ενσωματωθεί ποτέ και τελικά να πάρει το δρόμο για τη… μαμά-πατρίδα στα 22 του για λογαριασμό του ΠΑΣ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φερφελής είχε δοκιμαστεί πριν από τρία χρόνια στην Ξάνθη και στον Πανιώνιο (πριν μετακομίσει στο Κόμπλετζ). Στον ΠΑΣ πιστεύουν πως πρόκειται για ταλέντο που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα