Πατήσια: Εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε στα Πατήσια. Συνελήφθησαν 11 άτομα, ένας 49χρονος ημεδαπός και δέκα αλλοδαποί, ηλικίας 27-48 ετών, τέσσερις υπήκοοι Σουδάν, τρεις Ερυθραίας, δύο Συρίας κι ενός Λιβάνου, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για πλαστογραφία, απόπειρα πλαστογραφίας πιστοποιητικών, πλαστογραφία μετά χρήσεως και παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Πατησίων, ο 49χρονος συλληφθείς υπήκοος Σουδάν είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στα Πατήσια εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και από κοινού με την 29χρονη συλληφθείσα υπήκοο Ερυθραίας κατάρτιζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα πλαστά έγγραφα τα διέθεταν σε αλλοδαπούς εντός καταστήματος-καφέ που διατηρούσε ο πρώτος στην ίδια περιοχή, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο χρηματικά ποσά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα