Περήφανος ο Μπαρόζο για την Ιρλανδία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαιρέτισε την έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα προσαρμογής καθώς σήμερα τερματίστηκε και τυπικά το πακέτο βοήθειας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

«Συγχαίρω την ιρλανδική κυβέρνηση και τον λαό της Ιρλανδίας για το επίτευγμα αυτό», αναφέρει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα: «Χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες τους, η Ιρλανδία θα είναι σε θέση να χρηματοδοτείται με τις δικές της δυνάμεις. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αλληλεγγύη και τη σημαντική οικονομική υποστήριξη των άλλων κρατών μελλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξήρε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ δήλωσε «περήφανος για τις προσπάθειες και τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Σταθήκαμε δίπλα στην Ιρλανδία συνέχεια και αυτό περιλαμβάνει την επιμονής μας για την επιμήκυνση των λήξεων και τη μείωση των επιτοκίων.  Η επιτυχία της Ιρλανδίας στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα: ότι με αποφασιστικότητα και με την υποστήριξη από τις χώρες-εταίρους μπορούμε και θα βγούμε ισχυρότεροι από αυτή τη βαθιά κρίση».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα