Περισσεύουν 4.500 εργαζόμενοι στους Δήμους

Περισσότερους από 4.500 υπεράριθμους υπαλλήλους στους δήμους έβγαλε η πρώτη φάση της αξιολόγησης του υπουργείου Εσωτερικών με βάση την οποία θα εφαρμοστεί η κινητικότητα στους ΟΤΑ.

Η μελέτη του υπουργείου επικεντρώνεται από τη μία πλευρά σ τους δήμους εκείνους από τους οποίους «περισσεύει» προσωπικό, και από την άλλη στους δήμους  όπου χρειάζονται περισσότεροι υπάλληλοι, ενώ βασίζεται σε συγκεκριμένους τεχνοκρατικούς δείκτες περιλαμβανομένων και χρηματοοικονομικών δεδομένων.

Σύμφωνα με το  «Βήμα της Κυριακής» που παρουσιάζει τη μελέτη, η επεξεργασία της εν λόγω αξιολόγησης συνεχίζεται από ειδική ομάδα στελεχών του υπουργείου με στόχο  να καταγραφεί το τελικό αποτέλεσμα για τον αριθμό εκείνων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και εκείνων που θα μπουν σε ενδοδημοτική κινητικότητα.

Η μελέτη, ουσιαστικά, προετοιμάζει το έδαφος ώστε να δώσουν οι δήμοι λίστες υπαλλήλων με βάση στοιχεία που θα προκύψουν από την fast track αξιολόγηση, με την υπόσχεση ότι θα γίνουν κυρίως μετακινήσεις και όχι απολύσεις.

Υπολογίζεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό του πλεονάζοντος προσωπικού θα κληθεί να υπηρετήσει σε διαφορετικό δήμο και μόνο ένα μικρό μέρος αυτών θα βρεθεί σε διαθεσιμότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα