Περισσότερες κάρτες SIM από… ανθρώπους έχει ο πλανήτης!

Στον αιώνα της τεχνολογικής εξέλιξής ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί κι αυτό: να φιλοξενεί ο πλανήτης Γη περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ό,τι ανθρώπους! Το επίτευγμα –αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο– έγινε γνωστό από την GSMA (σ.σ. η διεθνής ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας), σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ενεργών καρτών SIM ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία τον αριθμό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ειδικότερα οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε ολόκληρη την υφήλιο, αριθμός που βαίνει αυξανόμενος σε ποσοστό 6,10% ετησίως. Από το άλλο σκέλος της σύγκρισης, ο πληθυσμός της Γης αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, αυξανόμενος κατά 2 άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο, αν είναι ακριβή τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφών των ΗΠΑ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, πάντως, ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται ο αριθμός των καρτών SIM με τον αριθμό τον κινητών τηλεφώνων, μιας και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ενεργοί χρήστες κινητών πλησιάζουν τα 3,6 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε κάθε ενεργό χρήστη κινητού τηλεφώνου αντιστοιχούν δύο κάρτες SIM.
Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε για το πώς οι κάρτες SIM ξεπερνούν τους παγκόσμιο πληθυσμό είναι γιατί η GSMA συνυπολογίζει στις μετρήσεις της και τις SIM που χρησιμοποιούνται σε άλλες –πλην κινητών τηλεφώνων– «έξυπνες» συσκευές.

Είναι προφανές ότι χωρίς τις κάρτες SIM των παραπάνω συσκευών, οι σχετικές κάρτες δεν θα είχαν ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό, αλλά όλοι ποντάρουν πως και αυτό το ρεκόρ δεν θα αργήσει να σπάσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα