“Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;”

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να εκλεχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Σε αυτό το κλίμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα από την Πάτρα υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση».

«Τα ψέματα άρχισαν να φαίνονται» είπε στην συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, αναφερόμενος σε μία σειρά κυβερνητικών μέτρων και αποφάσεων, που όπως είπε, «δυσχεραίνουν τη ζωή των πολιτών». Στην συνέχεια υποστήριξε ότι «το αριστερό παραμύθι πρέπει να τελειώνει», και υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει νέα μέτρα, αντί για ισοδύναμα. Ακόμη, αναρωτήθηκε «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Τσίπρας;» και ανέφερε ενδεικτικά τους φόρους που επιβάλλονται στους αγρότες και στην μικρή ελληνική ζυθοποιία, που όπως είπε πλήττονται ακόμα περισσότερο.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, επικρίνοντας την κυβέρνηση, επειδή όπως είπε, «δέχεται 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη από τους δανειστές». «Θέλουμε κι εμείς να λυθεί το μεταναστευτικό, ανθρώπινα, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αλλά όχι σε βάρος των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στην επικείμενη εσωκομματική διαδικασία, υπενθύμισε ότι τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου, αλλά όπως πρόσθεσε, του απάντησαν αρνητικά επικαλούμενοι το καταστατικό. Συνεχίζοντας έριξε καρφιά προς την μεριά του Απόστολου Τζιτζικώστα απευθυνόμενος σε βουλευτές που δεν διαφωνούν με την εκλογή εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού στη ΝΔ, είπε ότι, «αν οι βουλευτές πιστεύουν ότι ο εξωκοινοβουλευτικός μπορεί να τους αντιπροσωπεύει, να μην ξανακατέβουν υποψήφιοι, και να πηγαίνουμε σε εξωκοινοβουλευτικούς». Ακόμη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προανήγγειλε την διεξαγωγή συνεδρίου για τη ΝΔ, εφόσον εκλεγεί αρχηγός.

Με τους πρωθυπουργούς

Με τους τρεις πρώην προέδρους της Ν.Δ. και Πρωθυπουργούς της χώρας συναντήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως εξήγησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το έπραξε «για λόγους σεβασμού στην ιστορία και στη συνέχεια της παράταξης». Στις 10:00 συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή, στις 11:00 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στις 12:00 με τον Αντώνη Σαμαρά. «Και με τους τρεις είχε μια διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση για τα τεκταινόμενα στη χώρα και τα προβλήματά της» αρκέστηκε να ενημερώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη χαρακτηρίζοντας τον ως επιλογή ήττας.

Επερωτήσεις

Στο μεταξύ οι βουλευτές της Ν.Δ. αυξάνουν την πίεση προς την κυβέρνηση καταθέτοντας επερωτήσεις στη Βουλή, σε συννενόηση με τον πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μάλιστα ο Μάκης Βορίδης κατέθεσε επερώτηση για τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης για την γενοκτονία των Ποντίων. Στην ερώτηση του ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει: “Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Φίλης δήλωσε ότι η μαζική και συστηματική εξόντωση των Ποντίων «δεν αποτελεί γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση». Πλην όμως η Βουλή έχει ήδη με τον ν.2193/1994 αναγνωρίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αυτή δε η θέση του ανωτέρω έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με όσα η Βουλή έχει ψηφίσει και εξακολουθούν να αποδέχονται η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Η δήλωση αυτή του ανωτέρω Υπουργού, προφανώς ήδη αξιοποιείται από την τουρκική πολιτική για να αποδυναμώσει την επιχειρηματολογία περί γενοκτονιών που έχει διαπράξει το Τουρκικό Κράτος που αναπτύσσεται διεθνώς και επομένως έβλαψε ευθέως και αμέσως τους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Περαιτέρω ο ανωτέρω Υπουργός, χειριζόμενος τα ευαίσθητα θέματα της Παιδείας οφείλει να μεριμνά, ώστε οι θέσεις της Ελληνικής Πολιτείας, ειδικώς στο θέμα αυτό, να αποτελούν μέρος της εθνικής διαπαιδαγώγησης που, κατά το Σύνταγμα, το Ελληνικό Κράτος υποχρεούται να παρέχει στους Έλληνες.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός: Θα αποπέμψετε τον ανωτέρω υπουργό από την Κυβέρνηση;”

Για την Finansbank

Εξηγήσεις για την απόφαση της Εθνικής τράπεζας να πωλήσει την Finansbank ζητούν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή. Οι Κώστας Κατσαφάδος, Εμμανουήλ Κόνσολας και Απόστολος Βεσυρόπουλος ερωτούν τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας τους λόγους που οδήγησαν την ΕΤΕ στην κίνηση αυτή.

Επισημαίνουν δε ότι η πώληση του 100% της Finansbank , η οποία είναι κερδοφόρος και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική στην Τουρκία από την εποχή που έγινε η επένδυση με την αγορά της το 2006, είναι εντελώς ασύμβατη με τη λογική αλλά και τις προοπτικές ανάταξης και ανάπτυξης του τραπεζικού κλάδου. Οι βουλευτές επισημαίνουν επίσης ότι η Finansbank είναι η 5η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία, κατέχει το 25% των καταθέσεων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και καλύπτει το 43% των κερδών του Ομίλου το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Τονίζουν επίσης ότι το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν είχε εγκρίνει τον περασμένο Μάρτιο τη διάθεση του 26.9% των μετοχών της Finansbank στην οποία ήθελε να προχωρήσει ο Όμιλος της Εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι από τότε κάποιοι απεργάζονταν την πώληση του 100% των μετοχών της.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα