Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου

Ανατροπές στους μισθούς Δημοσίου και ΔΕΚΟ και στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών έρχονται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 , τις οποίες φέρνει η εφαρμογή από του Ν. 4387 που ψηφίστηκε τον Μάιο.  Πλέον δεν θα γίνονται με βάση τους μισθούς του 2011 όπως ως τώρα, αλλά με βάση τις σημερινές αποδοχές.

Οι κρατήσεις για την κύρια σύνταξη θα γίνονται επί των αποδοχών που λαμβάνει ο υπάλληλος σήμερα και όχι επί των αποδοχών του Οκτωβρίου 2011, όπως γίνεται μέχρι σήμερα και μέχρι τις 31/12/2016.

Όπως αναφέρει το Εθνος, «με βάση τους υπολογισμούς και τις αλλαγές των κλιμακίων με τον Ν. 4354/2015 προκύπτει ότι ωφελημένοι από τις νέες κρατήσεις είναι οι υπάλληλοι κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, καθώς πλέον οι εισφορές που θα καταβάλλουν θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Ετσι κερδίζουν στον μηνιαίο καθαρό τους μισθό ένα ποσό από 1€ μέχρι και 20€.

Χαμένοι είναι οι υπάλληλοι κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, ειδικά όσοι έχουν και αρκετά χρόνια υπηρεσίας. Σε αυτούς η καθαρή απώλεια ξεκινά από λίγα ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 20€ τον μήνα», εξηγεί στο «Εθνος-Συντάξεις» ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα