ΠΟΥ: Κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον Έμπολα όλη την υφήλιο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον Έμπολα   κήρυξε όλη την υφήλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το ξέσπασμα του ιού  είναι το πλέον θανατηφόρο από την εμφάνισή του και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες εβδομάδες τη ζωή τους. 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΠΟΥ, οι νεκροί από την επιδημία του ιού στη δυτική Αφρική ανέρχονται στους 932, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Ο αριθμός των ύποπτων, πιθανών ή και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα κατά 108, φτάνοντας συνολικά τα 1.711.

Τα περισσότερα από αυτά τα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Λιβερία, ενώ αυξήθηκε ταυτόχρονα και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νιγηρία, από τα 4 στα 9, συμπεριλαμβανομένου και ενός ασθενή ο οποίος απεβίωσε στα τέλη Ιουλίου.

 Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ δήλωσαν ότι οι πιθανές συνέπειες είναι «ιδιαίτερα σοβαρές» λόγω της μεταδοτικότητας του ιού.

«Θεωρείται απαραίτητη μία συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Έμπολα παγκοσμίως», αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του ύστερα από διήμερη σύσκεψη της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού για τον Έμπολα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα