Πού να μην ήταν και στο ίδιο στρατόπεδο…

Προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΠΟ να αλλάξει μεσούσης της περιόδου το χάρτη με τα παιχνίδια μπαράζ των Ενώσεων σκοπεύει να κάνει η ΕΠΣ Λέσβου! Ο λόγος είναι ο εξής: Ενώ στην προκήρυξη υπάρχει η πρόβλεψη να δοθεί ένα εισιτήριο ανόδου για τη Football League 2 από τις Ενώσεις Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Κορίνθου και  Δωδεκανήσων, η ΕΠΟ αποφάσισε να αντικαταστήσει τα Δωδεκάνησα με τη Λέσβο κι έτσι ο πρωταθλητής από το νησί του Βορείου Αιγαίου να μπει σε μία σαφώς πιο δαπανηρή διαδικασία μπαράζ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος, επιβεβαίωσε στην “Α” πως έχει στο πλευρό του και τις Ενώσεις της Σάμου, της Χίου και των Κυκλάδων που εμπλέκονται σε αυτή την αλλαγή και που σκοπεύουν να υπερασπιστούν το αίτημα αυτό και να καλύψουν και το ποσό που τους αντιστοιχεί στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο έχει ήδη απευθυνθεί ο κ. Ψαρόπουλος.

Υποτίθεται, μάλιστα, ότι η ΕΠΣ Λέσβου ανήκει στην παράταξη του Γιώργου Γκιρτζίκη. Που να μην άνηκε δηλαδή… Η επιστολή του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ είναι χαρακτηριστική, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν έχει σκοπό να πάρει πίσω απόφασή του. Διαβάστε την επιστολή:

«Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε το υπ’ αριθμ 746-1-16 έγγραφό σας, με το οποίο μας καλείτε να παραβρεθούμε σε κλήρωση για την ανάδειξη της ΕΠΣΣ που θα μετακινηθεί από τον όμιλο Αιγαίου στον 11ο όμιλο των μπαράζ ανάμεσα στις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ για την άνοδό τους στη Γ’ Εθνική, σε εκτέλεσε απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ που έλαβε στις 12.5.15! Ως αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Γ’ Εθνικής και ως αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΟ τότε (συμμετείχα στα περισσότερα Δ.Σ.) ουδέποτε θυμάμαι να ελήφθη τέτοια απόφαση και ειλικρινά εκπλήσσομαι αρνητικά για τον επιπόλαιο τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ.

Αναρωτιέμαι κ. πρόεδρε, πώς ελήφθη τέτοια απόφαση χωρίς ποτέ να ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή Γ’ Εθνικής, η οποία θα έπρεπε να κάνει τη σχετική εισήγηση;

Πώς είναι δυνατό να έχει ληφθεί εδώ και 10 μήνες απόφαση και να μην έχει κοινοποιηθεί σε καμία ενδιαφερόμενη ΕΠΣ;

Πώς είναι δυνατόν να πήραμε τέτοια απόφαση και πριν από λίγες ημέρες να προκηρύξαμε σαν ΕΠΟ το πρωτάθλημα ανόδου της Γ’ Εθνικής με τους ίδιους ομίλους όπως πέρσι;

Πώς είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται τα σωματεία των νησιωτικών ΕΠΣ με μία απόφαση τουλάχιστον περίεργη και επιπόλαια, εμφανιζόμενη χωρίς κανένας να λαμβάνει υπόψη τον προγραμματισμό που έκαναν γνωρίζοντας τα ισχύοντα με πέρυσι;

Κύριε Πρόεδρε, το λάθος ή το «ΛΑΘΟΣ» που καταγράφεται με την αιφνιδίως πρωτοεμφανιζόμενη απόφαση είναι τεράστιο! Ελπίζω να το διορθώσετε άμεσα, προλαμβάνοντας δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΠΣ Λέσβου, στηρίζοντας τα δικαιώματα των σωματείων της, είναι υποχρεωμένης να μην παραστεί στην κλήρωση την οποία και δεν θα αποδεχθεί, καταγγέλλοντάς την στα αθλητικά όργανα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα