Πρέσινγκ στον Μεϊμαράκη

Το θέμα ηγεσίας για τον Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ έκλεισε οριστικά την Κυριακή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Όμως άνοιξε άλλη πληγή και αυτή είναι η αιφνίδια παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την θέση του αντιπροέδρου.
Τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δεσμεύτηκε στην Κ.Ο. πρέπει να προχωρήσει στην αναδόμηση του κομματικού μηχανισμού. Και με βάση τα όσα λένε οι συνεργάτες του ο ρόλος των αντιπροέδρων θα είναι σημαντικός. Τώρα βέβαια θα πρέπει να βρει τα κατάλληλα στελέχη, τα οποία και θα αναλάβουν τις δύο θέσεις που κατείχαν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας.
Αναμφίβολα πρόσωπα μπορεί να βρει, όμως στο καλύτερο για τον Σαμαρά να είναι δύο προβεβλημένα στελέχη, τα οποία και θα δώσουν άλλον αέρα. Κι εδώ είναι το επόμενο crash test για τον αρχηγό του κόμματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι απέναντι, ο Αβραμόπουλος παραιτήθηκε και ο μόνος που μπορεί να βάλει πλάτη είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ένα στέλεχος, το οποίο είναι από τα παλιότερα στη ΝΔ και έχει την ικανότητα να μιλά με όλες τις τάσεις εντός του κόμματος. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι αποστασιοποιήθηκε από τις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες, όπως και ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτό που επιθυμεί ο Σαμαράς.
Πηγές κοντά στην ηγεσία του κόμματος αναφέρουν ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης θα ήταν ιδανικός γι αυτήν την θέση αφού είναι ο πλέον αποδεκτός από την βάση. Ο Μεϊμαράκης γνωρίζει τον κομματικό μηχανισμό σαν την παλάμη του χεριού του, ενώ σε προσωπικό επίπεδο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού όλων των στελεχών ακόμη και αν ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα στο εσωτερικό της ΝΔ. Υπάρχουν δύο ακόμη στοιχεία που ενισχύουν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, το πρώτο είναι η καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Κώστα Καραμανλή, κάτι που συνυπολογίζει ο Αντώνης Σαμαράς, και το δεύτερο ότι δεν ανήκει στους λεγόμενους «προεδρικούς» και επομένως θα επιβεβαιώσει το άνοιγμα Σαμαρά προς όλες τις πτέρυγες της ΝΔ.
Δεν ανοίγει τα χαρτιά του
Ωστόσο ο ίδιος ο Μεϊμαράκης δεν δείχνει πρόθυμος να κάνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση. Αυτό φάνηκε κατ αρχήν από την κίνησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα να αποχωρήσει αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έλαβε τον λόγο στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Επιπλέον δεν είχε ανάμιξη ούτε στην πολιτική επιτροπή όπου ακούστηκαν πολύ σκληρές εκφράσεις.
Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της βουλής δεν επιθυμεί να μπει στο «τωρινό» κάδρο της ηγεσίας όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που με την παραίτηση του έδειξε ότι επίσης επιθυμεί να μην είναι στο ίδιο κάδρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα