Οι εν Αθήναις «ενεργειακές» επαφές Λαφαζάνη

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊζάν στην Ελλάδα κ. R. Mustafayev, τον Αντιπρόεδρο Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR κ. El. Nassirov, τον Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR κ. A. Mammadov και τον Αντιπρόεδρο της ΒΡ για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου κ. Joe Murphy. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Σπ. Παλαιογιάννης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ε. Ουζουνίδου, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας κ. Απ. Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του υπουργού κ. Ν. Γεωργακάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου ΤΑΡ.

Ο υπουργός Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει με την ΒΡ και τη SOCAR για τον ΤΑΡ. Επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό, η οποία προχωρά στις αναγκαίες ενέργειες για την ταχύτερη υλοποίησή του. Παράλληλα υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την αναγκαιότητα να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα, πέραν αυτών που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες από όπου θα διέρχεται ο αγωγός.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αντιμετώπισαν με θετική διάθεση το αίτημα να ξεκινήσει διάλογος, πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οριστούν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις κοινές επιτροπές για την εξέταση του θέματος αυτού, αλλά και των άλλων ζητημάτων που αφορούν στην καλύτερη προετοιμασία για την υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα