Για ενοποχοίησή της κατηγορεί τον Λαφαζάνη η Lamda

Η εταιρεία αδειάζει με το γάντι τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, λέγοντας ότι αγνοεί μία «καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία» Οι χθεσινές δηλώσεις στη Βουλή του Παναγιώτη Λαφαζάνη που αφορούσαν τις προγραμματικές εξαγγελίες του υπυργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έγιναν αντικείμενο συζήτησης μόνο στα πολιτικά πηγαδάκια, αλλά όπως φαίνεται έφεραν και τις πρώτες επιχειρηματικές αντιδράσεις.

Τον χορό αυτών των αντιδράσεων έσειρε σήμερα η εταιρεία Lamda Development, η οποία απάντησε στην κυβενρητική πρόθεση επανεξέτασης του διαγωνισμού για το Ελληνικό και τις σχετικές αιχμές που άφησε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ περί «σκανδαλώδους» όπως είπε εξαγοράς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Lamda Development αδειάζει με το γάντι τον κ. Λαφαζάνη, λέγοντας οτι ο υπουργός αγνοεί μία «καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία»: «Οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έγιναν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, και ειδικά, η αναφορά σε ‘σκανδαλώδη εξαγορά’ αγνοούν μια καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία, που ακολουθήθηκε στη βάση του σχετικού νόμου, καθώς και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, που υπεγράφη τελεί υπό την αμετάκλητη απόφαση /έγκριση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία αναμένουμε και οφείλουμε να σεβαστούμε πλήρως».

Στη συνέχεια της απάντησής της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι υπουργικές δηλώσεις «επιφέρουν επίσης, την ενοχοποίηση μιας εισηγμένης στο ελληνικό Χρηματιστήριο εταιρείας, της Lamda Development, που εργάσθηκε με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο μιας διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει και να υποβάλει μαζί με άλλους σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου συνεισφέροντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας και στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας. Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού στέλνουν ένα αποθαρρυντικό μήνυμα προς τους μακροπρόθεσμους ιδιώτες διεθνείς επενδυτές, που τόσο χρειάζεται η χώρα μας».

Άγνοια στον Π. Λαφαζάνη καταλογίσε η Lamda και στο κομμάτι του περιβαλλοντικού σκέλους του έργου, με την εταιρεία να λέει τα εξής: «Η αναφορά επίσης του κ. Υπουργού σε ‘ακραία αντιπεριβαλλοντική αξιοποίηση’ εκ μέρους των επενδυτών, τείνει να αγνοεί τη σημασία του έργου στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της δημιουργίας ενός, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής, που θα επαναπροσδιορίσει περιβαλλοντικά την Αθήνα. Και αυτό ύστερα από 13 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης, μόλυνσης του περιβάλλοντος και του υπεδάφους, εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου και πληθώρα παράνομων χρήσεων, που αποτελούν δυστυχώς μέρος της υφιστάμενης κατάστασης».

Η ανακοίνωση της Lamda Development κλείνει με ένα «καρφί» περί δημοκρατικού πνεύματος της νέας κυβέρνησης, καθώς και με τη δέσμευσή της ότι «παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα