Πρζέμισλαβ Τίτον ο εκλεκτός για το τέρμα

Είναι και επίσημα ο εκλεκτός της ΑΕΚ για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Πρζέμισλαβ Τίτον, ο “φύλακας άγγελος” της Έλτσε που ανήκει στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν, βρίσκεται στο στόχαστρο των «κιτρινόμαυρων», που εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωσή του.

Ο Τίτον είναι 28 χρονών και έχει ύψος 1,95. Δεν έχει κάνει ακόμη το μεγάλο «μπαμ» στην καριέρα του για πολλούς και διάφορους λόγους. Αρχικά αγωνιζόταν στην Γκόρνικ στην πατρίδα του στην Πολωνία, όπου πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια είχε προλάβει να παίξει 20 φορές στην Α’ κατηγορία της χώρας του. Η ομάδα, όμως, υποβιβάστηκε στη Γ’ κατηγορία Πολωνίας λόγω εμπλοκής σε υπόθεση διαφθοράς και έτσι μετακόμισε στην ολλανδική Ρόντα, στην οποία προοριζόταν για δεύτερος τερματοφύλακας. Φανέλα βασικού κατάφερε να πάρει το 2010 στα 23 του με αποτέλεσμα να κάνει «κλικ» στην Αϊντχόφεν που τον απέκτησε αρχικά ως δανεικό και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή και συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.

Ο Τίτον έκανε τη μεγάλη μεταγραφή μεν, αλλά μετατράπηκε πάλι σε αναπληρωματικός δε, καθώς στην Αϊντχόφεν βρισκόταν ο Στεκέλεμπουργκ, ο κορυφαίος εν ενεργεία Ολλανδός πορτιέρο. Έτσι έπρεπε να περιμένει πάλι τρία χρόνια προκειμένου να γίνει βασικός, αλλά σε άλλη ομάδα, στην Έλτσε, όπου δόθηκε πέρσι δανεικός. Ο Πολωνός είναι ο νούμερο ένα γκολκίπερ της ομάδας που μάχεται για αποφυγή του υποβιβασμού, κάνει καλή χρονιά και μπήκε στο μάτι των ανθρώπων της ΑΕΚ. Το συμβόλαιό του λήγει σε έξι μήνες και δεν αποκλείεται να τα βρει η Ένωση με τους Ολλανδούς και να μην πληρώσει για να τον αποκτήσει, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η επιθυμία του Τίτον στα 28 του πια, να πάει σε μία ομάδα που θα είναι πραγματικά βασικός.

Για όσους έχουν καλή μνήμη, ο Τίτον ήταν αυτός που απέκρουσε το πέναλτι του Καραγκούνη στο ματς της Ελλάδας με την Πολωνία στο Euro του 2012, με το ματς στο 1-1 και τον πορτιέρο των Πολωνών να περνά ως αλλαγή την ώρα ακριβώς που είχε κερδίσει το πέναλτι και την αποβολή ο Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα