Προβλέψεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Γερμανία

Ανοδικά αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας της Γερμανίας, η κεντρική τράπεζα της χώρας, επικαλούμενη την ισχυρή ιδιωτική κατανάλωση.

«Η γερμανική οικονομία είναι σε καλή κατάσταση: η ανεργία είναι χαμηλή, η απασχόληση ενισχύεται και η ανάπτυξη των μισθών επιστρέφει στο κανονικό», αναφέρει ο πρόεδρος της Deutsche Bundesbank, τονίζοντας ότι οι παράγοντες αυτοί σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια «στηρίζουν την ιδιωτική κατανάλωση και οδηγούν την κατασκευαστική δραστηριότητα στην αγορά κατοικίας».

Παρουσιάζοντας τις εξαμηνιαίες οικονομικές της προβλέψεις, η Bundesbank αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2014 στο 1,7% από την εκτίμηση για ανάπτυξη 1,5% που είχε δώσει τον περασμένο Ιούνιο. Η οικονομία αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω κατά 2,0% το 2015, πρόσθεσε η κεντρική τράπεζα.

Ωστόσο ο χαμηλός πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή ανησυχίας εν μέσω του ήδη χαμηλού πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ. Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, αναμένεται να φτάσουν το 1,6% αυτό το έτος για να υποχωρήσουν στο 1,3% το επόμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η Bundesbank. Ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί πάλι το 2015 στο 1,5% με βάση τις εκτιμήσεις της τράπεζας.

Σε ένα περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι «είναι έτοιμη και ικανή να δράσει», αν και δεν ανακοίνωσε κάποια νέα δράση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα