Προεδράρα να σου τύχει! (Video)

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο. Πόσο μάλιστα στο Ισραήλ, σε μία χώρα που οι αθλητικές διοικήσεις είναι ανδροκρατούμενες από πάππου προς πάππου… Ωστόσο, μία γυναίκα στα 37 της επέλεξε να κάνει κάτι σπάνιο για το γένος της. Να πάρει μία επαρχική ποδοσφαιρική ομάδα από τα χαμηλά και να την οδηγήσει στα ψηλά.

Όταν η Αλόνα Μπαρκάτ, 46 χρονών σήμερα, σύζυγος του ζάμπλουτου επιχειρηματία Ελί Μπαρκάτ, μεγαλωμένη στην… Εκάλη του Τελ Αβίβ, αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο πίσω στο 2007, αγοράζοντας την Χάποελ Μπερ Σεβά, ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας αντέδρασε. Πρώτον, δεν του άρεσε το προφίλ της και δεύτερον δεν τους γέμιζε το μάτι το… φύλο της!

Δύο χρόνια αργότερα, όμως, η Χάποελ κέρδιζε το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία και μετά από μία πενταετία ήρθε και η καθιέρωση και το πρώτο πρωτάθλημα (και τρίτο συνολικά) μετά από 41 χρόνια. Η Μπαρκάτ σε προ μηνών συνέντευξη σχολίασε το πώς την υποδέχθηκαν το 2007 οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου όταν εισήλθε στα «νερά» τους: «Στην αρχή όταν με συναντούσαν έβλεπα το… φρύδι να σηκώνεται. Μετά με συνήθισαν. Στη συνέχεια τους φαινόταν φυσιολογική η παρουσία μου. Βλέπετε, στο ποδόσφαιρο μετράνε τα αποτελέσματα και από τη στιγμή που έρχονταν, όλα καλά».

Εξήγησε τον λόγο που ήρθε τόσο κοντά στο ποδόσφαιρο: «Ως γυναίκα, μικρή μου άρεσαν οι… άνδρες και ακολουθούσα τα χόμπι τους, δηλαδή το ποδόσφαιρο και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στη συνέχεια, έκανα τη σύνδεση και σκέφτηκα πως ένα κοινωνικό γεγονός όπως το ποδόσφαιρο πρέπει να εκφράζει την αλληλεγγύη. Στο ποδόσφαιρο απαγορεύεται ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός και πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο φιλανθρωπικών κινήσεων. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και να δημιουργήσω μία ομάδα με αυτά τα πρότυπα».

Χάρη στην επιτυχία της πρώτης ευρωπαϊκής πρόκρισης της συγκεκριμένης ομάδας και φυσικά του περσινού πρωταθλήματος, ο Αλόνα Μπαρκάτ διαφήμισε σίγουρα τη δράση της. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να… φρενάρει την ευρωπαϊκή της διαδρομή για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Δεν θα είναι εύκολο.

Δείτε εδώ πως πανηγύρισε η πρόεδρος μαζί με τους παίκτες την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισραήλ στις 21 του περασμένου Μάη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα