Προειδοποιήσεις Άσαντ στους Αμερικανούς

Προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα πληρώσουν υψηλό τίμημα αν επέμβουν στρατιωτικά στη Συρία, απηύθυνε ο Μπασάρ αλ Άσαντ,σ το πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

 

«Θα πρέπει να περιμένετε τα πάντα. Η κυβέρνηση της Συρίας δεν είναι ο μοναδικός παίκτης στην περιοχή. Υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, διαφορετικές παρατάξεις, διαφορετικές ιδεολογίες. Τώρα, έχεις τα πάντα σε αυτή την απόφαση», σχολίασε ο Σύρος Πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Οι έμμεσες συνέπειες από ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας ενδέχεται να περιλαμβάνουν την αστάθεια και την επέκταση της τρομοκρατίας σε όλη την περιοχή, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα τη Δύση. Αυτός είναι ο πόλεμος που θα υποστηρίξει την Αλ-Κάιντα και τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν Αμερικανούς την 11η Σεπτεμβρίου. Άρα, το ερώτημα που ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να θέσει στον εαυτό του είναι: τι προσφέρουν οι πόλεμοι στην Αμερική; Τίποτα. Κανένα πολιτικό όφελος, κανένα οικονομικό όφελος, κακή φήμη. Η αξιοπιστία τους είναι στο ιστορικό χαμηλό. Οπότε, αυτός ο πόλεμος είναι ενάντια στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο επικεφαλής του καθεστώτος απέρριψε για μία ακόμη φορά τις κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων κατά αμάχων στα περίχωρα της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου, την οποία χρέωσε στους αντάρτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα