«Προσβολή για Σερβία, Ελλάδα και Μαυροβούνιο και Σκόπια»

Πολιτικές διαστάσεις και μάλιστα αρκούντος σοβαρές, έχει αρχίσει να λαμβάνει το επεισόδιο που συνέβη στην αναμέτρηση της Εθνικής Σερβίας με την αντίστοιχη της Αλβανίας, όταν εμφανίστηκε μία σημαία της «μεγάλης Αλβανίας», με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές ανάμεσα στους παίκτες!

Την επομένη του επεισοδιακού αγώνα, ο οποίος διεκόπη οριστικά, η αλβανική Κυβέρνηση δήλωσε την περηφάνια της για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών της και τους υποδέχθηκε στα Τίρανα ως ήρωες! Τόσο η UEFA, όσο και οι πολιτικές αρχές της Σερβίας δεν έλαβαν επίσημη θέση. Όπως επίσημη θέση δεν έλαβαν οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων, εδάφη των οποίων παρουσιάζεται ως κεκτημένα στη σημαία της «μεγάλης Αλβανίας», η οποία προκάλεσε τόσο μεγάλη ένταση.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε την Πέμπτη (16/10), από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας, η οποία κάνει λόγο για προσβολή των τεσσάρων χωρών και καλεί τις πολιτικές ηγεσίες, αλλά και τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου, να λάβουν επίσημη και σαφή θέση. Αναλυτικά η ανακοίνωση της σερβικής Ομοσπονδίας:

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η πρόκληση αντιμετωπίζεται με σκωπτική διάθεση από πολλές πλευρές, ακόμα και από την ίδια την UEFA. Η σημαία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», δεν προσβάλει μόνο τη Σερβία, αλλά και την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια. Κάποιοι καυχιόνται ότι κατάφεραν να φέρουν τη σημαία στο Βελιγράδι και πανηγυρίζουν στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι αποθαρρυντικό πως ο αδελφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτή την τρομοκρατική ενέργεια. Το ερώτημα είναι πως θα απαντήσουν οι πολιτικοί, οι εκπρόσωποι της ΕΕ και της UEFA σε αυτή την τρελή και ξεδιάντροπη πρόκληση. Μην ξεχνάτε πως στην Αλβανία γιορτάστηκε το γεγονός της διακοπής, που ήταν και ο απώτερος σκοπός τους. Δεν ήθελαν να γίνει το παιχνίδι στο Βελιγράδι και όλα αυτά δικαιώνουν την ομοσπονδία μας, που απαίτησε να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στον αγώνα με την Αλβανία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα