Προτεραιότητα της Συγγρού η καθημερινότητα

Ως άκρως επιτυχημένη κρίνεται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ και όπως λένε στην Συγγρού “και στο Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ποιος είναι ο αξιόπιστος συνομιλητής τους από την Ελλάδα”.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως κατά τη συνάντηση του με τον Νεντανιάχου επιβεβαιώθηκε το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, μια συνεργασία την οποία και χαρακτήρισε ως «αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες». Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η συνεργασία αυτή εκτείνεται σε πολλούς τομείς και δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας.
Όσον αφορά τα ζητήματα της οικονομικής συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών δηλώνοντας πως Ελλάδα και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή.
«Η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του σχήματος Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ ενώ σε ότι αφορά τη συμφωνία του Ισραήλ με την Τουρκία, τονίσθηκε ότι δεν θα έχει επίπτωση στη βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών τους. Έγινε, επίσης, συζήτηση για συνεργασία στους τομείς αγροτεχνολογίας, τουρισμού, διαχείρισης υδάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας και υπογραμμίστηκε πως είναι ανάγκη να γίνουν πράξεις όσα συζητήθηκαν.
Μητσοτάκης και Νετανιάχου συζήτησαν εκτενώς τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το Μεσανατολικό, καθώς και τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν το Ισραήλ και η Ευρώπη. Τέλος, συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιράν και τη σημασία που έχει η διατήρηση της σταθερότητας στην Αίγυπτο.
Στα ελληνικά ζητήματα
Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ασχοληθεί πλέον με την καυτή ελληνική ατζέντα, η οποία εκτός όλων των άλλων περιλαμβάνει και το άβατο των Εξαρχείων.
Έτσι όπως λένε στη Συγγρού ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει την εικόνα… άβατου που έχουν τα Εξάρχεια ως κρίσιμο ζήτημα πολιτικής και επικοινωνίας. Στη Ν.Δ. είδαν με ειλικρινή έκπληξη το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται, προ ημερών, σε πεδίο μάχης και την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή. Επιπλέον, άκουσαν με οργή τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Τόσκα να σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί… στρατιωτική τάξη στα Εξάρχεια.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, προφανώς, δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή την κυβερνητική συμπεριφορά. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από κυβερνητικής πλευράς ενώ θα φέρει, όπως αναμένεται, το θέμα και στη Βουλή. Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι μεταξύ των εισηγήσεων που έχει δεχθεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση επίσκεψης του ιδίου στην περιοχή των Εξαρχείων, κίνηση που έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική πολιτεία, κυρίως με μία κυβέρνηση ΝΔ, δεν θα πρέπει να ανέχεται την ύπαρξη οργανωμένων θυλάκων ανομίας. Η ανάδειξη της ατζέντας «νόμος και τάξη» σε συνδυασμό με την υπόλοιπη καθημερινότητα των πολιτών (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.) θα κυριαρχήσουν στην κριτική της Ν.Δ. το προσεχές διάστημα, καθώς στη Συγγρού γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα φθαρεί με μάχες υψηλής πολιτικής, όπως για τον εκλογικό νόμο ή το Σύνταγμα, αλλά από τα πραγματικά προβλήματα που δοκιμάζουν την ελληνική κοινωνία.
Οι δράσεις αλληλεγγύης
Με τίτλο « Κανένας στο περιθώριο» παρουσίασε η Ν.Δ. τις δράσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα προωθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος επισημαίνοντας πως εφαρμόζονται δράσεις οι οποίες έχουν δύο στόχους: να αναγνωρίζουν την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και να τις βοηθήσει ουσιαστικά ενώ τόνισε πως η δράση της Ν.Δ. θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη η νέα πραγματικότητα επιβάλλει ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών δομών το οποίο προϋπήρχε αλλά πλέον αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. «Η Ν.Δ. δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης, κανένας στο περιθώριο» τόνισε επισημαίνοντας πως έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών της ΝΔ σε όλη την επικράτεια σε μή κρατικές εθελοντικές δομές. Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη η δράση της Ν.Δ. αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά.
Παράλληλα, όπως είπε, υπηρετώντας την ιδεολογία , τις αρχές και τις αξίες της παράταξης η Ν.Δ. σήμερα ως Αντιπολίτευση θα συγκροτήσει το πρόγραμμα της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής με εξιδεικευμένες προτάσεις και πολιτικές και τη δημιουργία της «Χάρτας Αλληλεγγύης» της ΝΔ , ενώ αύριο, όπως τόνισε, ως κυβέρνηση η ΝΔ θα προωθήσει με απόλυτη προτεραιότητα μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ευνοούν τη λειτουργία , διαχείριση και χρηματοδότηση και ανάπτυξη συνεργειών για τις δομές αυτές με εξίσου σημαντικό ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.
«Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι η κατανομή μιζέριας για όλους αλλά η κατανομή πλούτου σε όλους» είπε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα