“Πρωταθλητές στο ψέμα και στην εξαπάτηση”

Για ψέμα και πολιτική εξαπάτηση, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι, από χθες, 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους μειωμένες.
«Κάθε μέρα που περνά ο λογαριασμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται βαρύτερος. Σύντομα έρχονται και τα εκκαθαριστικά της εφορίας και ο ΕΝΦΙΑ», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Για την COSCO είπε ότι από χθες η χώρα αντιμετωπίζει ένα ακόμη πλήγμα αναξιοπιστίας. «Η σύμβαση με την εταιρία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή ήταν διαφορετική από αυτή που υπογράφηκε. Η χώρα διασύρεται από την έλλειψη αξιοπιστίας. Η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα και όχι στους υπουργούς του κ.κ. Δρίτσα ή Σπίρτζη», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον εκλογικό νόμο και για την χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Αν ο κ. Βούτσης δεν έχει πρόβλημα να ψηφίζει έναν εκλογικό νόμο με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω να σχολιάσω τίποτε. Νομίζω ότι αυτό δείχνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης». Σημείωσε δε ότι στη Βουλή θα φανεί αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη συνωμοσία συνενοχής με την κυβέρνηση.
Για την απλή αναλογική είπε ότι είναι λανθασμένη επιλογή να μπει η χώρα σε κατάσταση κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες και αποφάσεις, όπως χρειάζεται η κοινωνία και η οικονομία. «Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της κυβέρνησης στο τέχνασμα της απλής αναλογικής δείχνει την αναζήτηση σωσιβίου».
Κάνοντας την αποτίμηση του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ο κ. Κουμουτσάκος το χαρακτήρισε ως πολύ θετικό καθώς, όπως είπε, οι προτάσεις του και η βασική του πολιτική θέση ότι τελικά η πραγματική πολιτική διάκριση είναι η διάκριση μεταξύ λαϊκισμού και μεταρρυθμίσεων, λαϊκισμού και υπευθυνότητας, έγινε δεκτή από όλους. «Η απάντηση στο λαϊκισμό είναι πολύ κρίσιμο στοίχημα για την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη. Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα. Τα μεγαλώνει και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Εκεί θα κριθεί αν η ΕΕ θα μπορέσει να περάσει σε ένα καλύτερο μέλλον και να είναι πιο κοντά στους λαούς», τόνισε.
Η Ντόρα

Δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ Cosco και ΣΥΡΙΖΑ η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και χαρακτήρισε την κυβέρνηση, κλεφτοκοτά!
«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως κλεφτοκοτάς. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και νιώθω ότι θα τρελαθώ» τόνισε αρχικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: “Αυτό που έγινε με την Cosco είναι απίστευτο. Ο κ. Δρίτσας έβγαλε ότι δεν του άρεσε από τη συμφωνία, έβαλε άλλα δικά του και μόλις διάβασαν οι Κινέζοι τα κείμενα, διαπίστωσαν πως άλλα είχαν υπογράψει και άλλα είχαν μπροστά τους”.
Τέλος, η κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε κουτοπόνηρο τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να αλλάξει τα υπογεγραμμένα κείμενα ο υπουργός Ναυτιλίας. «Ξέρω ότι κ. Δρίτσας δεν ήθελε αυτή τη συμφωνία, παρέμεινε υπουργός και με κουτοπονηριά νόμιζε ότι όταν θα την άλλαζε νύχτα και θα ψηφιζόταν στο άρπα – κόλλα στη Βουλή και θα περνούσε, αλλά τελικά δεν πέρασε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα