“Άτακτο ασκέρι η κυβέρνηση”

Τα τραγελαφικά γεγονότα με το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco έδωσε την ευκαιρία στο Ποτάμι να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης. Με επίσημη ανακοίνωση η Σεβαστουπόλεως κάνει λόγο ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει και τα τελευταία ψήγματα σοβαρότητας.
Επίσης το Ποτάμι επισημαίνει: “Η συμπεριφορά της στο θέμα της Cosco δείχνει ότι έχει μεταβληθεί σε έναν άτακτο ασκέρι όπου ο κάθε υπουργός κάνει ότι του κατεβαίνει. Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν στο προβεβλημένο και εθνικής προτεραιότητας θέμα της Cosco, λίγες μέρες μάλιστα πριν το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κίνα, σκεφτείτε τι γίνεται στα εκατοντάδες κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.
Ενώ προς την εσωτερική ενημέρωση προς τα μέλη του η Σεβαστουπόλεως υποστηρίζει ότι “οι απίστευτοι χειρισμοί του υπουργού ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, και της Κυβέρνησης γενικότερα, που θεώρησε σκόπιμο στο παρά ένα της κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco, να προχωρήσει σε αλλαγές ουσιαστικής σημασίας που διαφοροποιούν το περιεχόμενο της συμφωνίας και κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα την κομβική αποκρατικοποίηση του λιμανιού που θεωρητικά θα έστελνε ένα καίριας σημασίας επενδυτικό σήμα και ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις βασικές δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς προς τους δανειστές”.
Ο δε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Cosco, τόνισε: «Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη και αναίσθητη κυβέρνηση. Και καταργεί το ΕΚΑΣ και σφυρίζει αδιάφορα για το κανόνι της “Μαρινόπουλος”, με τις χιλιάδες των νέων ανέργων που θα προστεθούν στη μαύρη λίστα και πάει να βάλει μπουρλότο στα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με τους Κινέζους, και το λιμάνι. Είναι να απορεί κανείς. Ο κ. Τσίπρας, στην Κίνα τι πάει να κάνει; Για τουρισμό πάει; Και ο κ. Δρίτσας γιατί είναι στην καρέκλα του; Τέτοια πια αγάπη και έρωτας για την εξουσία; Αίσχος».
Νωρίτερα ο Γ. Αμυράς μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης: «Ο κάκιστος τρόπος νομοθέτησης της συγκυβέρνησης έχει γίνει εξοργιστικός! Είναι ξεκάθαρη πλέον η προσπάθεια της κυβέρνησης για εξαπάτηση και του ελληνικού Κοινοβουλίου και των πολιτών αλλά και των επενδυτών της Cosco στην συγκεκριμένη περίπτωση». Ο κ. Αμυράς συνέχισε λέγοντας «η χώρα έγινε διεθνώς ρεζίλι κι απορώ πώς θα έρθει κάποιος, έπειτα από αυτό το συμβάν, να επενδύσει στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μία ευρωπαϊκή χώρα!» και πρόσθεσε «φυσικά και θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες, ο κ. Δρίτσας, μετά από αυτό, δεν μπορεί να κατέχει άλλο τη θέση του Υπουργού».
Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε «ο κ. Τσίπρας έχει ακόμα την αντίληψη του προέδρου του 15μελούς! Βλέπει ότι μετά τα μνημόνια δεν έχει κανένα χαρτί για καθησυχάσει την εσωκομματική του αντιπολίτευση και φέρνει τον εκλογικό νόμο για να το παίξει αριστερός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα