Πρωτοβουλίες Γαβρίλη για τη στήριξη παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών

Tη στήριξη του στα οικονομικά ασθενέστερα παιδιά με την ανάληψη πρωτοβουλιών ανακοίνωσε ο Γιώργος Γαβρίλης ,με αφορμή φυσικά το γεγονός ότι  ένα στα 5 παιδιά, μαθητές της Α’ Λυκείου, σε σχολεία Δήμων του Πειραιά απορρίφθηκε ή έμεινε μετεξεταστέο, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο νεοκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ο «το ποσοστό μετεξεταστέων – απορριπτέων μαθητών της Α’ Λυκείου σε σχολεία των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Ρέντη και Περάματος έφτασε σε ποσοστό 22,5%». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο αριθμός αυτός είναι κατά 40% μεγαλύτερος από τους αντίστοιχους των προηγούμενων ετών στα σχολεία της περιοχής.

«Οι ανισότητες στην Παιδεία εξαιτίας της κρίσης, αλλά και του νέου συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων βαθαίνουν, ιδιαίτερα σε βάρος των παιδιών των λαϊκών συνοικιών, όπου η ανεργία έχει φτάσει σε δραματικά επίπεδα», υπογράμμισε ο κ. Γαβρίλης.

Και συνέχισε:«Πολλά από αυτά τα παιδιά, υπάρχει κίνδυνος να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την εκπαίδευση. Σε αυτό το φαινόμενο, δεν μπορεί να μείνει κανένας αδρανής».

Ο κ. Γαβρίλης προανήγγειλε ότι «από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα παιδιά των οικογενειών που κινδυνεύουν εξαιτίας ενός ταξικού εκπαιδευτικού συστήματος, να βρεθούν εκτός σχολείων»

«Γι’ αυτό και θα ενισχύσουμε την υλοποίηση μαθημάτων διδακτικής στήριξης σε συνεργασία με Δήμους και τοπικούς φορείς καθηγητών, για παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών», κατέληξε ο ίδιος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα