Πρόγραμμα ρύθμισης χρεών και αντιμετώπισης της έλλειψης ρευστότητας

Σχέδια για ρύθμιση χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων και αντιμετώπισης της έλλειψης ρευστότητας επεξεργάζεται η Εθνική Τράπεζα και σύντομα θα το θέσει σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει την «ολιστική» αντιμετώπιση του ζητήματος. Αυτό σημαίνει πως εξετάζεται η κατάσταση της επιχείρησης, τα χρέη, η δυνατότητες επιβίωσης σε συνδυασμό με τα χρέη, τα δάνεια και τις δόσεις που έχει ο ιδιοκτήτης ή ο μεγαλομέτοχος και εκπονείται ένα σχέδιο στο οποίο μπορεί να περιλαμβάνονται ρυθμίσεις τον δανείων, επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής, ακόμα και περικοπή τόκων, ώστε να διευκολυνθεί η επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης για να επενδύσει.

Παράλληλα προσφέρεται τεχνογνωσία και βοήθεια μέσω χρηματοοικονομικών εργαλείων ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας και να μπορέσει η επιχείρηση να σταθεί στην αγορά.

Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λευτέρης Φραγκιαδάκης μιλώντας σε στελέχη της τράπεζας περίγραψε τους στόχους, της κατευθύνσεις και το πλαίσιο δράσης λέγοντας: «Το όραμά μας είναι η Εθνική Τράπεζα να γίνει δυνατή ώστε να εκπληρώνει στο έπακρο την αποστολή της που είναι η στήριξη του επιχειρηματικού συστήματος και της κοινωνίας ώστε μέσω της καινοτομίας, της εξωστρέφειας να φτάσουμε στην ανάπτυξη.

Στόχοι μας είναι η εξασφάλιση ρευστότητας, η αναβάθμιση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου, η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και η διατήρηση της φερεγγυότητας. Πρέπει να εξαντλήσουμε τα πάντα για την προώθηση βιώσιμων λύσεων στην πελατεία μας και να προλάβουμε τους πελάτες πριν φτάσουν σε αδιέξοδο. Πέραν όσων ισχύουν και εφαρμόζουμε θα προωθήσουμε την ολιστική αντιμετώπιση».

Ταυτοχρόνως στην Εθνική Τράπεζα «τρέχουν» προγράμματα ρύθμισης χρεών από στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια ή κάρτες με κριτήρια κοινωνικά και εισοδηματικά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση των δόσεων ως και περικοπή τόκων (προσοχή τόκων και όχι κεφαλαίου) που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 60%, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα