Πρώτο κουδούνι με σοβαρές ελλείψεις

Στις σοβαρές ελλείψεις στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης αναφέρεται ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, καταλογίζοντας ευθύνες στην απερχόμενη κυβέρνηση για αναβλητικότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι :

«Στον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται στα 650 και άλλα 120 στη Δευτεροβάθμια.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ιδιαίτερα στα νησιά.

Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές που καλύπτουν τα κενά κλήθηκαν να υποβάλλουν αιτήσεις για δεύτερη φορά με καταλυτική προθεσμία την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα αγιασμού και υποδοχής των μαθητών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνιούν και παραμένουν όμηροι της αναποφασιστικότητας, της αναβλητικότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Δεν επιτρέπεται ο απερχόμενος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας να επικαλείται την εκλογική διαδικασία ως αιτία υπολειτουργίας των σχολείων, αφού είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές από τις 12 Ιουλίου.»

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος αναφέρεται και στα σοβαρά προβλήματα που αφορούν στην καθαριότητα των σχολείων, δύο μέρες πριν από την έναρξή τους.

«Οι καθαρίστριες των σχολείων Πειραιά καλούνται να πάνε στα σχολεία στο παρά πέντε χωρίς να γνωρίζουν αν θα παραμείνουν και μετά τις εκλογές αφού η διαδικασία επαναπρόσληψής τους είναι στον αέρα.

Τα σχολεία παραμένουν ακάθαρτα και τώρα πρέπει να λειτουργήσουν με «εκβιασμένους εθελοντές» εργαζόμενους μιας και είναι ανασφάλιστοι και κανένας φορέας δε δεσμεύεται για τη μισθοδοσία τους.

Επιτέλους ας επικρατήσει η λογική, το φιλότιμο και η ευαισθησία για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με πληρότητα και ευρυθμία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα