Πυρά της Ραχήλ Μακρή κατά της κυβέρνησης για τις λαϊκές

Για α-λα καρτ πωλητές λαϊκών αγορών έκανε λόγο η Ραχήλ Μακρή αναφερόμενη στο προωθούμενο νομοσχέδιο ου υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος».

Με δήλωσή της η τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» πρόσθεσε πως «με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιχειρείται ο χρονικός περιορισμός της εργασίας των εμπόρων, με την μείωση της διάρκειας των εμποροπανηγύρεων. Επίσης, καταργείται ο κλάδος των επαγγελματικών εμπόρων, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε μορφής υπαίθρια αγορά πλην των λαϊκών αγορών πωλώντας βιομηχανικά προϊόντα ενώ τα πρόστιμα αναμένονται τσουχτερά, με σκοπό μάλλον την οικονομική εξαθλίωση και όχι τον σωφρονισμό».

«Τη στιγμή που δίδεται άδεια υπαίθριου εμπόρου σε ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς την ίδια ώρα καταδικάζονται σε υποχρεωτική ανεργία κάποιοι ήδη δραστηριοποιούμενοι στον κλάδο. Εάν, όμως, παίρνετε την άδεια από τον ένα και την δίνετε στον άλλον ο συνολικός αριθμός των ανέργων δεν αλλάζει, απλά διαφοροποιούνται κάποιοι δείκτες που εξυπηρετούν το επικοινωνιακό παιχνίδι της συγκυβέρνησης της μηδενικής ουσιαστικής ανάπτυξης της χώρας», κατέληξε.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα