“Εθνομηδενιστές αυτοί που έφτιαξαν ημερολόγιο με απεικονίσεις ισλαμικών μνημείων”

Άστραψε και βρόντηξε η Ραχήλ Μακρή εξαπολύοντας επίθεση σε σχολείο του Ρεθύμνου για ένα ημερολόγιο στο οποίο απεικονίζεται ένα ισλαμικό μνημείο της πόλης.

Σε ανάρτησή της στα social media, με αφορμή το εξώφυλλο του ημερολογίου ανέφερε «Πριν από λίγο ήρθε στα χέρια μου αυτό το ημερολόγιο.

Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες.Αί σιχτίρια πια.»

Κατόπιν αυτού ξέσπασε… πόλεμος με τον διευθυντή του σχολείου κ. Παντελή Γιαννουλάκη που της απάντησε – μεταξύ άλλων – ότι: «Αλήθεια πού εντοπίζετε τον “ραγιαδισμό”; Είναι ντροπή … Προσβολή… “μειοδοτικό” ένα σχολικό ημερολόγιο να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της πόλης;

Θεωρείτε ότι η προσπάθεια αυτή προσβάλει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερια; Μας καλείτε να φορέσουμε “τσαντορ ” και να “πέσουμε στα τέσσερα!” ;

Ουσιαστικά δηλαδή μας θεωρείτε “προσκυνημενους” και ανάξιους συνεχιστές των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερια αυτού του τόπου; Γράφετε “άι σιχτίρια!” . Γιατί άραγε; Το Ρέθυμνο έχει διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων μνημεία από την περίοδο Ενετοκρατίας & Τουρκοκρατίας.

Αυτά τα μνημεία αξιοποιούνται και αποτελούν την γέφυρα του χθες με το σήμερα. Είναι η πολιτισμική-πολιτιστική -ιστορική κληρονομιά του Ρεθύμνου!

Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή μιας πόλης μέσω ενός σχολικού ημερολογίου;».

Η κυρία Μακρή πάντως, επανήλθε με νεώτερες αναρτήσεις και με δήλωσή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

«Τα παιδιά δεν έχουν τόση φαντασία να εκδίδουν ημερολόγια με φανταστικές ειδυλλιακές απεικονίσεις ισλαμικών μνημείων. Προσβάλλει την Κρήτη και όλους τους Έλληνες. Σκόπιμα και ύπουλα το αποφάσισαν. Απαιτώ να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που οργάνωσαν και κατηύθυναν εθνομηδενιστική προπαγάνδα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης