Νίκος Ανδρουλάκης: Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο «γιατί»

«Έχουμε χρέος να μη γίνει η κοινωνία μας μια ζούγκλα ανισοτήτων, βιαιότητας και διαφθοράς», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης παρευρέθηκε στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη

Στην εξόδιο ακολουθία του Αντώνη Καρυώτη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, παρέστη το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η σορός του άτυχου 36χρονου Αντώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα νερά του λιμανιού του Πειραιά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα, έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στην Κρήτη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη

«Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη.  Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο «γιατί».  Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί κι συμπεριφέρονται με βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο σε αδύναμους συνανθρώπους μας.

Έχουμε χρέος να μη γίνει η κοινωνία μας μια ζούγκλα ανισοτήτων, βιαιότητας και διαφθοράς. Και αυτός είναι ο ρόλος τους κράτους.

Πρέπει όλοι να σκεφτούμε: Αν το λιμενικό ήταν εκεί, αν υπήρχε η παρουσία του κράτους, ίσως σήμερα ο Αντώνης να ζούσε.

Μας αξίζουν περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και απ’ όσα οδήγησαν δυστυχώς στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου, του Αντώνη Καρυώτη, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ο καθρέφτης της κοινωνίας, που πρέπει να αλλάξουμε θέτοντας στο επίκεντρο τους αδύναμους συνανθρώπους μας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα