Πόρτα-πόρτα για το «ναι»

Σε καθεστώς συναγερμού βρίσκεται η Ν.Δ., καθώς ο Αντώνης Σαμαράς συγκρότησε επιτροπή εκλογικού αγώνα για το δημοψήφισμα της Κυριακής, με στόχο να υπερισχύσει το «ναι» και να υψώσει ασπίδα προστασίας απέναντι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή.
Επικεφαλής της επιτροπής αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και μετέχουν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μενέλαος Δασκαλάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Επαμεινώνδας Λεκέας, Εύαγγελος Μεϊμαράκης και Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε και τις πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τις επόμενες μέρες, οι οποίες είναι: α) εξορμήσεις σε όλους τους νομούς, νομαρχιακές συνελεύσεις και “πόρτα-πόρτα” κινητοποίηση, β) εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς την Πέμπτη και την Παρασκευή με κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, γ) κινητοποίηση και ενεργοποίηση περιφερειαρχών, δημάρχων και περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, αλλά και πολιτιστικών φορέων, κ.ά., δ) συντονισμός με όλα τα κόμματα, χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η θλιβερή πραγματικότητα έφερε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πιο κοντά και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας των Τσίπρα, Καμμένου και Μιχαλολιάκου».
Για το θέμα του δημοψηφίσματος ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων.
Ειδικότερα, στις 19:0 ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρο Φέσσα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνο Μίχαλο και με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά.

Επερώτηση

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν να ενημερωθούν αν υπουργοί ή βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά από τραπεζικές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού κατέθεσαν 14 βουλευτές της Ν.Δ., με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου.
Παράλληλα, οι βουλευτές ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών, ενώ καλούν τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης σε περίπτωση που προκύψει ότι μέλη της κυβέρνησής του έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
Την ερώτηση προσυπογράφουν οι βουλευτές: Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Θανάσης Δαβάκης, Κώστας Κατσαφάδος, Γιώργος Βλάχος, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Στύλιος, Τιμολέων Κοψαχείλης και Στέφανος Γκίκας.

Επεισόδιο με τη Ζωή

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που η Βουλή συνεδριάζει με κλειστές τράπεζες και τον λαό να υποφέρει στις ουρές για τα στοιχειώδη», τονίζει ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος, μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του που αποχώρησαν από την Ολομέλεια, καταλογίζουν στην πρόεδρο της Βουλής ότι επιδίδεται σε απειλές εναντίον όσων ψηφίσουν «ναι».
Σε γραπτή δήλωσή τους οι βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου «σε ένα παραλήρημα διχασμού και αυταρχισμού έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλεί βουλευτές και λαό με κυρώσεις, εφόσον τολμήσουν να δηλώσουν ότι είναι υπέρ του ‘ναι’ στην Ευρώπη ‘συνεχίζοντας τον κατήφορο εναντίον της Δημοκρατίας’».
Η Ν.Δ., καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα από ευρωπαϊκή σε τριτοκοσμική χώρα. «Τα ψέματά τους τελείωσαν. Απαντάμε: δεν θα τους περάσει!» αναφέρει η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα